Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Klub mladih: igraMo Se U msu

subota, 1.10.2016., južni plato MSU-a

Pali ste u jesensku depru?
Muči vas povratak u stvarnost?
Pronađite spas u umjetnosti!

Klub mladih MSU-a poziva vas da zaključite razdoblje ljeta i slobodnog vremena uz zanimljive društvene igre, ludo društvo i dozu umjetnosti!

Chillajte s nama u subotu, 01.10. na platou ispred Muzeja! Društvene igre bit će vam na raspolaganju za cjelodnevnu zabavu, a za najhrabrije organizirat ćemo turnir s fora nagradama!

Svi sudionici turnira u društvenim igrama dobit će na poklon ulaznicu u Muzej i priliku za spuštanje Dvostrukim toboganom Carstena Höllera, najpopularnijim radom u stalnom postavu MSU-a! Prijave za turnir trajat će od 15.30 do 16 sati na recepciji MSU-a.

Klub mladih MSU-a nastao je u sklopu projekta „Translocal: Museum as Toolbox“, ostvarenog uz potporu programa Europske unije „Kreativna Europa“. Projekt je započet u listopadu 2015. i trajat će sve do listopada 2017, a u njemu sudjeluje pet europskih muzeja moderne i suvremene umjetnosti: Universalmuseum Joanneum/Kunsthaus Graz (Austrija), KUMU Tallinn (Estonija), Muzej suvremene umjetnosti Zagreb (Hrvatska), Museion Bozen (Italija) i Muzeum Sztuki Łódź (Poljska). Cilj projekta je razvijanje novih alata komunikacije muzeja sa širom publikom. Projekt se odvija kroz nekoliko komplementarnih segmenata: istraživanja, međunarodni skupovi, umjetničke i kustoske rezidencije, izložbe, publikacije, te web portal s prikazom dokumentacije rezultata istraživanja projekta. Klub mladih MSU-a, koji trenutno broji više od 30 aktivnih članova od 15 do 25 godina, uključen je u sve faze razvoja projekta, te svojim idejama, razmišljanjima, znanjem i iskustvom pridonose provedbi i organizaciji različitih aktivnosti.

Tijekom rezidencije u Muzeju, u proljeće ove godine, na svakodnevnim radionicama u suradnji s Klubom mladih MSU-a, Maria Derlõš i Jekaterina Kljutšnik, članice nevladine organizacije “Lasnaidee” iz Tallinna, osmislile su i pomogle u realizaciji različitih intervencija kojima je svrha kreirati dodatan sadržaj za prostor platoa MSU-a. S članovima Kluba mladih MSU-a osmislile su zanimljivu ideju koja će potaknuti naše posjetitelje, mlade, ali i sve one putnike namjernike da se zadrže na platou Muzeja – igrajući svoje omiljene društvene igre, čitajući nasumično odabrane knjige iz naše MSU mini knjižnice koja funkcionira na principu „uzmi i/ili ostavi“ i opuštajući se u veselom okruženju. Stoga, pozivamo vas da u subotu, 1.10. skupa zaigramo igre koje su osmislili, dizajnirali i na kojima su vrijedno radili članovi našeg Kluba mladih, te da nam pomognete popuniti police MSU mini knjižnice kako bi njezin sadržaj bio što raznovrsniji.Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.