Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Susret s umjetnikom: Dino Zrnec

MSU galerija, četvrtak, 20. 10. 2016. u 18 sati

Početkom listopada u Galeriji MSU-a otvorena je izložba Dine Zrneca pod naslovom Između radova. Dino Zrnec jedan je od najzanimljivijih i najperspektivnijih mladih hrvatskih umjetnika. Istaknuo se na hrvatskoj sceni svojim specifičnim položajem slikara-istraživača, autora koji preispituje osnovne postulate slikarstva kao medija, ali i muzeja kao dijela kompleksnog institucionalnog okvira za produkciju i prezentaciju umjetničkog stvaralaštva.
Zrnecov rad na instalaciji u galeriji shvaćen je kao proširena praksa umjetničkog rada u ateljeu, kao dio procesa promišljanja onih mjesta gdje umjetnost nastaje i gdje se izlaže, kao i izmještanje tog procesa te približavanje vidljivog i nevidljivog. Izložba se sastoji od dvije cjeline. Prva se odnosi na seriju prostornih instalacija koje se referiraju na prostor između pojedinih radova pohranjenih u depou Muzeja suvremene umjetnosti, a drugu cjelinu čini serija slika koju je umjetnik nazvao Guts and gutters.
U sklopu susreta umjetnik će održati prezentaciju o provedenim istraživanjima i drugim kreativnim procesima koji su rezultirali radovima izloženima u MSU galeriji.

Okupljanje u predvorju Muzeja u 18 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.