Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Znakovito

Školica i Zbirke u pokretu, subota, 22.10.2016., od 15 do 17 sati

Dob djece: 8 -12 godina

Primjećujete li, djeco, signalizaciju u vanjskim i unutrašnjim prostorima u kojima se krećete? Razumijete li značenje pojedinih znakova i kako na njih reagirate?
Zašto je signalizacija važna?

Upravo ćemo u radionici pod naslovom Znakovito zajednički preispitati sadržaj i formu signalizacije, uočiti kvalitetu i nedostatke, te osvijestiti prisutnost i važnost vizualnih komunikacija i signalizacije u prostorima oko nas. Prošetat ćemo Muzejom i stalnim postavom kako bismo potaknuli reakciju na prostor u kojem ćemo boraviti, te vas ohrabriti da izrazite želje i potrebe za onim sadržajima koje nudi javni prostor poput muzeja.
U praktičnom dijelu radionice upoznat ćemo se s primjerima znakova i signalistike, ulogom boje, te „čitljivošću“ tipografije. Znakove i poruke izrađivat ćemo u tehnici kolaža. Uz uobičajeni kolaž od papira koristit ćemo i reciklirajuće materijale, razne čepove, zatvarače, dijelove ambalaže i sl.
Cilj je naše radionice da potaknemo razvijanje simboličkog mišljenja, jasnoću izražavanja i kreiranja poruke, te da naučimo ili utvrdimo znanje o osnovnim pojmovima iz likovne kulture i dizajna, kao što su boje, kontrasti i tipografija.

Materijal i pribor su osigurani. Radionica je besplatna.

Voditeljica: Miranda Herceg, magistra dizajna

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: https://goo.gl/forms/cH3wlbjjhPlwvIe32


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.