Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Tečaj crtanja i slikanja

Zbirke u pokretu: izložbe Salon de Fleurus i Sfinga velegrada, 2.kat
Početni tečaj, nedjeljom od 14.00 do 15.30
Napredni tečaj, nedjeljom od 16.00 do 17.30

Voditelj: Hrvoje Mitrov, akademski slikar
Dob: 18 +

Nedjeljno slikarstvo preko Save

Uz nedavno otvorene dvije izložbe u stalnom postavu MSU-a, Salon de Fleurus i Sfinga velegrada, vrhunska djela modernizma u zbirkama MSU-a, započinjemo s jednomjesečnim tečajem crtanja i slikanja za odrasle na kojem će polaznici iskušati i razvijati svoje crtačke i slikarske potencijale pod mentorstvom akademskog slikara Hrvoja Mitrova.

Kopije Cézannea, Matissea i Picassa u našem Salonu de Fleurus bile su tek poticaj da zaokružimo priču o počecima moderne umjetnosti koja je nastajala u Parizu i prvi put bila dostupna široj publici i znalcima u čuvenom Salonu de Fleurus američke kolekcionarke i spisateljice Gertrude Stein. U susjednoj dvorani stalnog postava na 2. katu naši će polaznici tečaja također upoznati i neka od ponajboljih djela i autora hrvatskog moderniteta: Miroslava Kraljevića, Milana Steinera, Vladimira Becića, Marina Tartaglije, Ljube Babića, Vilka Gecana, Milivoja Uzelca, Sonje Kovačić Tajčević, Marijana Trepšea i dr. iz Zbirki MSU-a.

U tako poticajnom okruženju, pod iskusnim vodstvom slikara Hrvoja Mitrova, svakom će se polazniku/polaznici individualno pristupiti i poticati njegov/njezin kreativni rast. Upoznat ćemo crtačke tehnike, olovku, ugljen, tuš, zatim preko gvaša i akvarela otkrivati složenije slikarske tehnike, te kroz vrsne primjere s naših dviju izložaba odabrati tehnike i djela koja su nam najbliža i koja ćemo interpretirati u skladu s našim željama i mogućnostima. Paralelno ćemo učiti kako savladati zakone kompozicije te otkriti kako prepoznati dobar crtež ili sliku, bez obzira o kojoj se temi i tehnici radi.

Posebna povlastica našeg tečaja je crtanje i slikanje u izložbenim prostorima MSU-a, u stalnom postavu Zbirki u pokretu - neposredni susret s vrhunskim djelima modernista. Potvrda o upisu također vam omogućuje jednomjesečni besplatni ulaz na sve izložbe u MSU-u.

U tečaj se mogu uključiti raniji polaznici naših tečajeva, s prethodnim likovnim iskustvom, ali također i oni koji se po prvi put susreću s umjetnošću. Prilika je to da se u muzeju, u druženju s umjetničkim djelima, riješimo nakratko pritiska svakodnevnih obaveza ili naprosto naučimo više o modernoj umjetnosti koja je oblikovala dvadeseto stoljeće i koja bitno utječe i na naše sadašnje okruženje.
Otvorenje izložbe radova nastalih tijekom tečaja planiramo za 10. prosinca 2016.

Više o tečaju:
Nastava se održava 1x tjedno u trajanju od 90 minuta; u grupi od maksimalno 12 polaznika.
Datumi: nedjeljom 13.11; 20.11, 27.11; i 4.12. 2016.
Cijena jednomjesečnog tečaja: 400 kuna (uključen PDV)
Crtaći pribor i materijal osigurava MSU, a slikarske materijale polaznici tečaja.

Broj mjesta je ograničen, pa vas pozivamo da se što prije prijavite na https://goo.gl/forms/tNZyYl652xKJ6euZ2

Dodatne obavijesti: eduakcija@msu.hr; tel (01) 6052700Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.