Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Radionica za djecu na engleskom: Slikanje ušima

Subota, 19. 11. 2016. od 15 do 17 sati

U okviru izložbe Salon de Fleurus

Prostor: Izložba Salon de Fleurus, Zbirke u pokretu, 2. kat i Školica

Dob: od 8 do 12 godina

Voditelj: Johnathan A. Roberts, umjetnik

O radionici:

Uz aktualnu izložbu Salon de Fleurus, suvremenu rekonstrukciju pariškog salona američke spisateljice i kolekcionarke Gertrude Stein u stalnom postavu MSU-a, organiziramo besplatnu kreativnu radionicu za djecu „Slikanje ušima“. U radionici, za koju smo inspiraciju pronašli u slavnoj izreci Gertrude Stein: „Pisac bi trebao pisati očima, a slikar slikati ušima“, istražit ćemo slikarstvo modernizma uz pratnju glazbe.

Na početku radionice voditelj i umjetnik Johnathan A. Roberts pokazat će nekoliko slikarskih tehnika, a zatim ćemo svi zajedno pokušati rekreirati poznato Picassovo djelo u vlastitom stilu. Tijekom radionice, slušajući različitu glazbu, naučit ćemo kako slikati slijedeći pravila nesvjesnog.

Savjetujemo sudionicima da na radionicu ponesu pregaču ili stariju odjeću u kojoj mogu nesmetano slikati.

Radionica se odvija na engleskom i hrvatskom jeziku i jedan je od način učenja engleskog jezika kroz umjetnost, program i metodu koju razvija Sekvoja centar, naš partner u ovom programu. Više o programima: www.sekvoja-art.net.

Biografija voditelja:

Johnathan Andrew Roberts (1974), studirao je povijest umjetnosti i filozofiju estetike na Sveučilištu Georgia u američkoj državi Georgiji. Izlagao je u brojnim europskim i američkim galerijama, a njegove slike nalaze se u privatnom vlasništvu i u Americi i u Europi. Kao jednog je od osnivača neprofitne udruge Zagreb Art Kolektiv (ZARK), posebno ga zanima upotreba novih tehnologija kao sredstva povezivanja umjetnika, znanstvenika, IT i poslovnih stručnjaka u akcijama kulturnog, obrazovnog i društvenog boljitka, a na dobrobit lokalne zajednice.

Radionica je besplatna, uključuje pribor i materijale.

Zbog ograničenog broja polaznika obavezno je se prijaviti na: https://goo.gl/forms/CD5OEhF4COtRPIPE2do četvrtka, 17.11.2016.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.