Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Novu godinu započnimo s novim odlukama: Tečaj crtanja i slikanja

8. 1. 2017. – 29. 1. 2017.
nedjeljom od 14 do 15.30 (početni tečaj); od 16.00 do 17.30 (napredni tečaj)

Stalni postav: izložbe Salon de Fleurus i Sfinga velegrada, 2.kat
Voditelj: Hrvoje Mitrov, akademski slikar
Dob: 18 +

Nedjeljno slikarstvo preko Save 2.

Potaknuti velikim zanimanjem i odazivom na naš crtačko-slikarski tečaj uz izložbe u stalnom postavu, Salon de Fleurus i Sfinga velegrada, vrhunska djela modernizma u zbirkama MSU-a, novu 2017. godinu započinjemo s novim tečajem u koji se mogu uključiti novi polaznici, ali također i dosadašnji koji žele nastaviti razvijati svoje crtačke i slikarske potencijale pod mentorstvom akademskog slikara Hrvoja Mitrova.

Kopije Cézannea, Matissea i Picassa u našem Salonu de Fleurus bile su tek poticaj da zaokružimo priču o počecima moderne umjetnosti koja je nastajala u Parizu i prvi put bila dostupna široj publici i znalcima u čuvenom Salonu de Fleurus američke kolekcionarke i spisateljice Gertrude Stein. U susjednoj dvorani stalnog postava na 2. katu naši će polaznici tečaja također upoznati i neka od ponajboljih djela i autora hrvatskog moderniteta: Miroslava Kraljevića, Milana Steinera, Vladimira Becića, Marina Tartaglije, Ljube Babića, Vilka Gecana, Milivoja Uzelca, Sonje Kovačić Tajčević, Marijana Trepšea i dr. iz Zbirki MSU-a.

U tako inspirativnom okruženju, pod vodstvom iskusnog slikara Hrvoja Mitrova, svakom će se polazniku/polaznici individualno pristupiti i poticati kreativni rast. Upoznat ćemo crtačke tehnike, olovku, ugljen, tuš, zatim preko gvaša i akvarela otkrivati složenije slikarske tehnike, te kroz vrsne primjere s naših dviju izložaba odabrati tehnike i djela koja su nam najbliža i koja ćemo interpretirati u skladu s našim željama i mogućnostima. Paralelno ćemo učiti kako savladati zakone kompozicije te otkriti kako prepoznati dobar crtež ili sliku, bez obzira o kojoj se temi i tehnici radi.

Posebna povlastica našeg tečaja je crtanje i slikanje u izložbenim prostorima MSU-a, u stalnom postavu Zbirki u pokretu - neposredni susret s vrhunskim djelima modernista. Potvrda o upisu također vam omogućuje jednomjesečni besplatni ulaz na sve izložbe u MSU.

U tečaj se mogu uključiti bivši polaznici naših tečajeva, s prethodnim likovnim iskustvom, ali također i oni koji se prvi put susreću s umjetnošću. Prilika je to da se u muzeju, u druženju s umjetničkim djelima, riješimo nakratko pritiska svakodnevnih obaveza ili jednostavno naučimo više o modernoj umjetnosti koja je oblikovala dvadeseto stoljeće i bitno utječe i na naše sadašnje okruženje.

VIŠE O TEČAJU:
Nastava se održava 1x tjedno u trajanju od 90 minuta; u grupi od maksimalno 12 polaznika.
Datumi: nedjeljom 8. 1. 2017; 15. 1. 2017; 22. 1. 2017; 29. 1. 2017.
Cijena jednomjesečnog tečaja: 400 kuna (uključen PDV)
Crtaći pribor i materijal osigurava MSU, a slikarske materijale polaznici tečaja.
Broj mjesta je ograničen, pa vas pozivamo da se do 16. 12. 2016. prijavite na:
https://goo.gl/forms/Yy6WTMdfB7PZbK9r1

Dodatne obavijesti: eduakcija@msu.hr; tel (01) 6052700,
Više o tečaju na www.msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.