Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Inkluzivna obiteljska radionica: Taktilni crtež

Školica, subota 26. 11. 2016. od 15 do 17 sati

Na radionici "Taktilni crtež" naučit ćemo kako na temelju taktilnog istraživanja pojedinih dijelova predmeta možemo nacrtati svoju zamisao o tom predmetu. Crtež je ujedno i najsloženiji način prikaza za slijepu osobu. Želimo se staviti u kožu osoba koje, ponajprije, svijet doživljavaju dodirom. U tome će nam pomoći iskusna voditeljica Tanja Parlov, likovna pedagoginja u Centru za odgoj i obrazovanje Vinko Bek.
Mnogi smatraju kako likovnost i oštećenje vida ne idu zajedno jer je sljepoća stanje u kojem je onemogućena vizualna komunikacija, a kod slabovidnosti ona je znatno otežana. U likovnoj kulturi kao školskom predmetu odgajamo vizualnu pažnju – učimo gledati. Međutim, često zaboravljamo da postoji i taktilna pažnja – pažnja dodira. Tanja Parlov će nam pokazati kako dodirom upoznajemo, istražujemo i gradimo svoju sliku svijeta. Slijepe osobe svijet primarno doživljavaju dodirom i puno su im bliži trodimenzionalni načini prikazivanja svijeta oko sebe – prostor, oblici u prostoru i njihove površine.
Radionicom želimo senzibilizirati naše polaznike, djecu i roditelje, za potrebe i kreativne mogućnosti slijepih.

Dob polaznika: radionica je namijenjena djeci u dobi od 6 do 12 godina i njihovim roditeljima/pratiteljima. Pozivaju se i osobe s invaliditetom da se uključe u radionicu.

Voditeljica radionice: Tanja Parlov, profesorica likovne kulture, likovna pedagoginja u Centru za odgoj i obrazovanje Vinko Bek.

Radionica je besplatna. Radi ograničenog broja polaznika potrebne su prijave https://goo.gl/forms/sqlTYYcCWCti2ipI3 najkasnije do 24.11. 2016.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.