Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MEĐUNARODNI PROJEKT: MANUCULTURA, završetak

Dvogodišnji međunarodni projekt Manucultura, kojeg podupire Europska komisija i dio je ERASMUS+ programa, koji je okupio je različite partnere s ciljem da ukaže na važnost kulturalne edukacije u strukovnim školama, došao je do svoje završne faze.
Partneri ovog dvogodišnjeg projekta su: KulturKontakt Austria (nositelj projekta), koji 25 godina djeluje na polju obrazovanja, umjetnosti i kulture u Austriji; dva muzeja suvremene umjetnosti (MSU i Muzej moderne umjetnosti ARKEN); talijanska CESIE-a, europski centar za istraživanja i inovativne inicijative te veliki lanac bio-proizvoda, Alnatura. Svi partneri intenzivno su radili na osvještavanju važnosti edukacije o umjetnosti kroz raznolike i inovativne programe. Svrha projekta je bila izrada smjernica i preporuka za Europsku komisiju o važnosti kulturalne edukacije i partnerskog odnosa strukovnih škola, kulturnih institucija i tvrtki za cjeloviti razvoj mlade osobe, koja će se nakon završetka obrazovanja naći na tržištu rada.
Konzorcij projekta MANUCULTURA prepoznao je i analizirao modele uspješne kulturne edukacije s pripravnicima. Primarno sredstvo za određivanje ključnih aspekata kulturne edukacije s pripravnicima bio je upitnik koji je razvijen i korišten za procjenu primjera najboljih praksi u zemljama-partnerima. Sad kada se projekt primiče svom kraju, možemo dati preporuke za uspješnu provedbu aktivnosti kulturne edukacije u dualnom sustavu početne strukovne edukacije i usavršavanja.

Predlažemo da na web stranici projekta MANUCULTURA pogledate lekcije koje smo naučili tijekom njegove provedbe:
manucultura.net/recommendationsUpozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.