Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a (u suradnji s Hrvatskim društvom skladatelja)

Dvorana Gorgona, srijeda, 7. 12. 2016. u 20 sati

Srijeda, 7. prosinca 2016. u 20 sati

Dvorana Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti
Nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a (u suradnji s Hrvatskim društvom skladatelja)
Jazz orkestar HRT-a
Andreas Marinello, dirigent

Tradicionalni koncert Jazz orkestra HRT-a posvećen suvremenom umjetničkom stvaralaštvu i novim talentima hrvatske glazbene scene, ove se sezone predstavlja u novome ruhu: zahvaljujući partnerstvu s Hrvatskim društvom skladatelja, skladatelji i Orkestar intenzivno će surađivati u svim etapama kreativnog procesa, od prve glazbene ideje do koncerta. Uz to najbolje će se skladbe snimiti i objaviti sljedeće godine, uz koncert kao doprinos profesionalnom razvoju skladatelja i hrvatskome glazbenom nasljeđu.

Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU.

Srijeda, 1. veljače 2017. u 20 sati
Dvorana Gorgona, Muzej Suvremene umjetnosti

Mumbles: Hommage Clarku Terryiju
Jazz orkestar HRT-a
Stjepko Gut, dirigent, trubač, aranžer (Srbija, Austrija)

Godine 2015., s odlaskom Clarka Terrya, jazz je izgubio još jedan glas koji je obilježio povijest, od suradnji s orkestrima Counta Basiea i Dukea Ellingtona u 1940-ima, preko televizijskih nastupa uz Tonight Show Band i dvadesetogodišnjeg sudjelovanja u sastavu Oscara Petersona, sve do pedagoške aktivnosti kao učitelj umjetnicima poput Quincya Jonesa, Milesa Davisa i Wyntona Marsalisa. U karijeri duljoj od sedam desetljeća Clark Terry zabilježio je više od 900 snimki. Među svim umjetnicima na koje je utjecao taj glazbenik, trubač Stjepko Gut, kojeg je s Terryjem vezivalo dugogodišnje prijateljstvo, ostao je možda najvjerniji njegovoj estetici i stilu. Za ovu prigodu, Gut Jazz orkestru HRT-a donosi glazbeno blago akumulirano tijekom desetljeća suradnje s Clarkom Terryem u različitim formacijama, uključujući i vlastite aranžmane za big band, temeljene na „klasičnijoj“ formi jazza, bebopu.

Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU.

Urednik programa: mr.sc. Branko Kostelnik, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.