Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

8. dani fotografije ATD: predavanja i fotoradionica

Arhiv Tošo Dabac, od 28. do 02. 12. 2016.

FOTORADIONICA

28. studenoga 2016. u 20 sati / Arhiv Tošo Dabac

Primijenjena umjetnička fotografija i performans za suvremeni fotografski portret

voditelj: Željko Koprolčec, samostalni umjetnik, fotograf

Radionica počinje u ponedjeljak 28. studenoga 2016. u 20 sati u Arhivu Tošo Dabac prezentacijom Željka Koprolčeca. Trodnevna fotoradionica Primijenjena umjetnička fotografija i performans za suvremeni fotografski portret sastoji se od tri dijela: stručnog predavanja na temu primijenjene fotografije, multimedijalnog performansa i fotografske sesije. Film o performansu i tijeku fotografske sesije snimati će Boris Kstinić.

Cilj radionice je sudionicima razotkriti proces realizacije primijenjenog portreta od konceptualno zamišljene poruke do konkretnoga vizualnog upotrebljivog objekta.

PREDAVANJA

Ponedjeljak, 28. studenoga 2016. u 18 sati / Arhiv Tošo Dabac

Fotokemika kao muzej fotografije

Nevena Ilić, nezavisna kustosica, znanstvena istraživačica

Nevena Ilić kroz predavanje Fotokemika kao muzej fotografije izložit će ideju i problematiku (nepostojećeg) muzeja fotografije, te govoriti o tvornici fotografskog materijala Fotokemika u Samoboru, kao jednom od posljednjih primjera analogne fotografske industrije, koja neprimjetno nestaje pod valom ubrzane digitalizacije svijeta, sa svom svojom materijalnom i nematerijalnom baštinom.

Četvrtak, 1. prosinca 2016. u 18 sati / Arhiv Tošo Dabac

Anonimna fotografija

Irena Šimić, povjesničarka umjetnosti, stručna suradnica, Institut za povijest umjetnosti u Zagrebu

Irena Šimić u svom će predavanju razložiti pojmove autorstva i autorskog prava, te položaj autorstva i anonimnosti fotografije u dobu brze pretrage, usvajanja, analize i dijeljenja vizualnih informacija

Petak, 2. prosinca 2016. u 18 sati / Arhiv Tošo Dabac

Fotografija i društveni pokreti

Davor Konjikušić, mag. art., fotograf

Kroz predavanje Fotografija i društveni pokreti Davor Konjikušić istražit će blisku povezanost medija fotografije s društvenim pokretima, počevši od Pariške komune 1871. godine, pa sve do danas, te ulogu fotografskog medija u raznim oblicima društvenog otpora.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.