Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Inkluzivna radionica za djecu i odrasle: Slikanje ušima

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3.12. 2016. od 15 do 17 sati

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom /International Day of Persons with Disabilities

Prostor: Izložba Salon de Fleurus, Zbirke u pokretu, 2. kat i Školica
Vrijeme: subota, 3.12. 2016. od 15 do 17 sati
Dob: 8 +
Voditelj: Johnathan A. Roberts, umjetnik

O radionici:
Uz izložbu Salon de Fleurus, suvremenu rekonstrukciju pariškog salona američke spisateljice i kolekcionarke Gertrude Stein u stalnom postavu MSU-a, organiziramo besplatnu kreativnu radionicu za djecu „Slikanje ušima“. U radionici, za koju smo inspiraciju pronašli u slavnoj izreci Gertrude Stein: „Pisac bi trebao pisati očima, a slikar slikati ušima.“, istražit ćemo slikarstvo modernizma uz pratnju glazbe.
Na početku radionice voditelj i umjetnik Johnathan A. Roberts demonstrirat će nekoliko slikarskih tehnika, a zatim ćemo svi zajedno pokušati rekreirati poznato Picassovo djelo u vlastitom stilu. Tijekom radionice, slušajući različitu glazbu, naučit ćemo kako slikati slijedeći pravila nesvjesnog.
Savjetujemo sudionicima da na radionicu ponesu pregaču ili stariju odjeću u kojoj mogu nesmetano slikati.
Radionica se odvija na engleskom i hrvatskom jeziku i predstavlja jedan od način učenja engleskog jezika kroz umjetnost, program i metodu koju razvija Sekvoja centar, naš partner u ovom programu. Više o programima: www.sekvoja-art.net.

Biografija voditelja:
Johnathan Andrew Roberts (1974), studirao je povijest umjetnosti i filozofiju estetike na University of Georgia u američkoj državi Georgiji. Izlagao je u brojnim europskim i američkim galerijama, a njegove slike nalaze se u privatnom vlasništvu kako u Americi tako i u Europi. Kao jednog je od osnivača neprofitne udruge Zagreb Art Kolektiv (ZARK), posebno ga zanima upotreba novih tehnologija kao sredstva povezivanja umjetnika, znanstvenika, IT i poslovnih stručnjaka u akcijama kulturnog, obrazovnog i društvenog boljitka, a na dobrobit lokalne zajednice.

Radionica je besplatna, uključuje pribor i materijale.
Zbog ograničenog broja polaznika obavezno je se prijaviti do četvrtka, 1. 12.2016.
na: https://goo.gl/forms/CD5OEhF4COtRPIPE2


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.