Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MIMO: On i NO!Mozzart

Dvorana Gorgona, nedjelja, 4. 12. 2016. u 20 sati

Treći koncert četvrte MIMO sezone održat će se 4. prosinca u multimedijskoj dvorani Gorgona MSU-a, uz izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming. Pod naslovom „Glazbena sloboda kroz istraživanje instinktivnog“
nastupit će dva sastava: On i NO!Mozzart

ON
Četvorica glazbenika i prijatelja iz Slovenije i Hrvatske, trenutačno smještenih u Austriji, počeli su svoje glazbeno istraživanje u listopadu 2011. godine spontanim improvizacijama, otkrivanjem osnova auditivne komunikacije i derivacijama kompozicijskih intrinzičnih ideja.
band: Luka Čapeta i Marko Ferlan na gitarama, Juraj Stojić na bas-gitari i Mario Petrinjak na bubnjevima.

NO!Mozzart
Ideja NO!Mozzarta utemeljena je na svijetu prepunom čuda i, kao i svatko tko želi proviriti u sutra, i oni nastoje nadići ovo sada. Glazbeni raspon No! Mozzarta donosi novu paletu psihodeličnog rocka s izraženim, osebujnim i atipičnim dub/blues sekvencama.
band: Đuro Dobranić/Ivan Dugandžić/ Zoran Vujanović

Četvrta sezona MIMO-a drži se istog koncepta, družimo se jednom na mjesec (nedjeljom) od listopada 2016. do lipnja 2017. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni - predstavljamo dva izvođača koji su odabrani prema tri osnovna kriterija: kvaliteta, autentičnost i nedovoljna zastupljenost u javnosti. Kako bismo publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovaramo sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, kao i same izvođače, te scenu općenito. Sav prihod od donacija ide izvođačima.

Koncerti imaju izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na portalu ziher.hr, te na MIMO facebook stranici i MIMO Yotube kanalu..

Posebnom ugođaju na koncertima pridonosi amfiteatarski oblik dvorane koji omogućuje posjetiteljima nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čisti 3D zvuk.
MIMO su pokrenuli udruga ViBRa, platforma Free Stage i HRT zbog zajedničke težnje pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb, a projekt podupire Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i HDS (Hrvatsko društvo skladatelja).

Izvještavajući o ovom događanju doprinosite pozitivnim promjenama i izgradnji kvalitetne hrvatske glazbene scene. Hvala vam!

Urednik programa: mr.sc. Branko Kostelnik, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.