Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MUVI 06: muzeji-video-film i MUVI LAB

Dvorana Gorgona, 1. i 2.12.2016.

Šesto izdanje manifestacije „MUVI: muzeji – video – film“ i prvo festivala multimedijskih i web projekata MUVI LAB, održat će se 1. i 2. prosinca 2016. godine. Organizator manifestacije je Muzejski dokumentacijski centar iz Zagreba, a cilj manifestacije je popularizacija filmskih te multimedijskih i web projekata u muzejima i upoznavanje šire javnosti kroz filmske sadržaje s kulturnom baštinom i istraživanjima koje provode muzeji te otvaranje dijaloga između muzeja i ICT sektora. Ulaz na projekcije je slobodan.

Pored uobičajenog prikazivačkog dijela programa MUVI nudi i MUVI lab - festival multimedijskih i web projekata, blok u kojemu će muzealci zajedno s autorima, inovatorima, poduzetnicima, znanstvenicima raznih inovativnih multimedijskih projekata predstaviti mobilne aplikacije, 3D animacije, simulacije virtualne stvarnosti i realizirane virtualne izložbe. Novost 6. izdanja je MUVI forum – forum dobrih ideja, inovacija i tehnologija u muzejima na kojem će se posjetitelji imati prilike upoznati s tehnologijama primjenjivanima u realizaciji nekih projekata.

Zanimljivosti na ovogodišnjem MUVI-ju zasigurno neće nedostajati, a više detalja o 34 filma i 19 prezentacija kao i raspored događanja možete pogledati na OVDJE.

Programsku knjižicu možete preuzeti OVDJE.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.