Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Ivan Moudov: „Performing an Exhibition“

Zbirke u pokretu, 10. 12. 2016. – 15. 1. 2017.

Prigodom obilježavanja 7. rođendana MSU-a u novoj zgradi, 10. prosinca 2016, otvorena je izložba Ivana Moudova: "Performing an Exhibition". Njegove radove odabrale su i predstavile kustosice Marta Kiš i Karla Pudar. Ono što nakon otvorenja ostaje jest video rad koji će se do 15. siječnja 2017. prikazivati na ulazu u Zbirke u pokretu.

O tome zašto Ivan Moudov svoje ideje radije predstavlja u nematerijalnom obliku, zašto imaginaciji posjetitelja prepušta prevođenje riječi u sliku, te što misli o pravu na autorstvo, pročitajte više u razgovoru kojega je s Ivanom Moudovom prije otvorenja „izložbe“ u MSU vodila povjesničarka umjetnosti, kustosica i spisateljica Deassislava Dimova.

Ivan Moudov (1975, Sofija) jedan je od najznačajnijih bugarskih umjetnika mlađe generacije čiji je rad prepoznat na međunarodnoj sceni. Osim samostalnih i skupnih izložbi u uglednim institucijama poput Centro de Arte Reina Sofia (Madrid), Moderna Museet (Stockholm), Centre for Contemporary Art Ujazdowski Castle (Varšava), Secession (Beč), itd, Ivan Moudov predstavljao je Bugarsku na 52. venecijanskom bijenalu, Manifesti 4 u Frankfurtu te na 1. bijenalu u Moskvi.

Kustosica izložbe: Radmila Iva Janković

Ko-kustosice: Marta Kiš i Karla Pudar

Vizualni identitet izložbe: Sanja Kuzmanović

Boravak umjetnika na rezidencijalnom programu Muzeja suvremene umjetnosti ostvaren je zahvaljujući potpori Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Intervju možete pročitati ovdje:


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.