Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Zimska škola programiranja za najmlađe

Školica, 2. 1. – 5. 1. 2017, svaki dan 11.00–12.30 sati

Škola tijekom praznika!? Da, ali ne bilo kakva škola, nego škola programiranja! Potaknuti našim uspješnim radionicama robotike, otvorili smo mogućnost za vaše napredovanje u svijetu informatike! Pozivamo vas da dio zimskih školskih praznika provedete u Muzeju suvremene umjetnosti u besplatnoj školi programiranja.

U današnjem svijetu, programiranje sve više postaje osnovnom vještinom koju je najbolje savladati u najmlađoj dobi. U svijetu umjetnosti prva računala pojavljuju se početkom 60-ih godina. Neka od pionirskih djela tog razdoblja nalaze se danas u stalnom postavu MSU-a, a pripadaju međunarodnom pokretu Novih tendencija. Za radionice programiranja nisu potrebne prethodne pripreme ni velika predznanja. Uz pomoć mentora Ivana Kunovića, zakoračit ćemo lako u čudesan svijet programiranja i upoznati se s programima Hour of Code i Scratch. Naučit ćemo osnove izrade animacija ili igrica, potaknuti umjetnicima predstavljenima u Zbirkama u pokretu poput Vladimira Bonačića ili Friedera Nakea.
Posebno prilagođen pristup pomoći će da svako dijete na vizualan način shvati naoko kompleksne principe programiranja. Radionice su strukturirane tako da se sa svakim djetetom radi individualno, ali se i potiče njihova suradnja u grupama od maksimalno 10 djece. Radionica je namijenjena osnovnoškolskom uzrastu od 8 do 12 godina.

Zimska škola programiranja održat će se u četiri termina u trajanju od sat i pol vremena (od 2. 1. do 5. 2017, 11.00–12.30 sati). Zamišljeno je da djeca kontinuirano dolaze na sva 4 termina kako bi rezultati radionice bili primjereni. Molimo da polaznici ponesu svoj laptop. Ako ga nemate, molimo naznačite to u prijavnici u komentaru.
Broj polaznika je ograničen, prijaviti se možete do 24. 12. 2016. putem emaila: eduakcija@msu.hr

Ako u međuvremenu odustanete od Zimske škole programiranja, obavezno nam javite do 27. 12. 2016. na mail: eduakcija@msu.hr, da bismo oslobodili mjesto nekom drugom polazniku.

Voditelj: Ivan Kunović, dipl. ing. elektrotehnike
Dob: 8-12 godina

O voditelju:
Ivan Kunović mladi je entuzijast koji po završetku Fakulteta elektrotehnike i računarstva odmah uranja u svijet robotike i elektronike. Nakon što je radio kao inženjer u tvrtki Rimac automobili, odlučuje svoje iskustvo prenijeti na one najmlađe. Pokreće vlastiti obrt Robokacija te održava radionice za djecu i odrasle iz područja robotike, programiranja i kodiranja.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.