Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: (Anti)junak našeg doba

Školica i prostor izložbe „Data Recovery 1969-2077“
Subota, 21.1.2017. od 15 do 17 sati

Radionica je namijenjena djeci u dobi od 7 - 12 godina

Vjerojatno svi imate svog omiljenog junaka. Tko god on bio zacijelo posjeduje osobine poput dobrote, hrabrosti, odanosti, plemenitosti, a možda čak i neke super moći. U stripovima, pričama i crtićima junaci su redovito oličenje dobrote, plemenitosti i hrabrosti, a antijunaci su najčešće njihove suprotnosti – oni su zli, mrzovoljni, licemjerni, škrti, kukavice, oholi…

Je li i u stvarnom životu sve baš tako crno-bijelo? Može li ista osoba nekome biti junak, a drugome antijunak? Tko su uopće (anti)junaci našeg doba i koje osobine posjeduju? Na koji im se način odaje počast, a na koji se način „obračunava“ s njima kada im se „status“ promijeni? I, moraju li junaci baš biti visokog rasta, jakih mišića, neustrašivog pogleda?

O svim ovim pitanjima razgovarat ćemo na ovotjednoj radionici u sklopu koje ćemo razgledati i izložbu Dalibora Martinisa „Data Recovery“. Na njoj ćemo upoznati neke od (anti)junaka našeg doba (i nedavne prošlosti), a posebnu pažnju posvetit ćemo neobičnom velikom kaputu od mekanog filca te saznati kojem (anti)junaku pripada, zašto je tako velik i zašto ima rupu na stražnjoj strani. Na kraju ćemo osmisliti i izraditi vlastite (anti)junake.

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr, najkasnije do petka 20.1.2017.

Voditeljica radionice: Kosjenka Laszlo Klemar, povjesničarka umjetnosti


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.