Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Dodijeljena počasna diploma Zgrafa 12 Sanji Kuzmanović, dizajnerici MSU-a

Na dvanaestom izdanju međunarodne izložbe grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija Zgraf 12 dodijeljena je počasna diploma Sanji Kuzmanović, dizajnerici MSU-a, za projekt „web arhiv Anti-muzej Vladimir Dodig Trokut“.

Ideja digitalizacije Anti-muzeja proizašla je iz želje da se zbirka koja broji više od 500 000 predmeta sačuva od propadanja. Cilj web arhiva je omogućiti Vladimiru Dodigu Trokutu „prostor“ za prezentiranje svoje zbirke široj javnosti i potencijalnim donatorima u svrhu materijalnog očuvanja zbirke. Osim zbirke, web arhiv prikazuje i Trokuta kao ličnost i to kako živi u malenom stanu, wunderkammeri u kojoj se nalazi dio zbirke.
Dizajn web arhiva i znaka zamišljen je kao algoritam koji kroz interakciju s korisnikom mijenja svoj izgled kao odgovor na koncept dinamičnog muzeja koji se kontinuirano mijenja i poništava samoga sebe.
www.anti-muzej.com


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.