Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Rekordan broj prijava za HT nagradu!

Iznimno nam je zadovoljstvo obavijestiti vas da je na jubilarni, deseti natječaj HT nagrade, kojoj je cilj otkriti i promovirati ono najbolje, najuzbudljivije i najnovije od hrvatske suvremene umjetnosti, prijavljen rekordan broj radova u posljednjih pet godina! Uz troje pozvanih umjetnika, Duju Jurića, Igora Rufa i Davora Sanvincentija, čak 243 umjetnika i umjetnica prijavilo je radove širokog spektra tema i različitih medijskih izričaja na ovogodišnji natječaj HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost.

Većina prijavljenih radova su instalacije i multimedijske instalacije, zatim video radovi i fotografije, a prijavljen je i velik broj radova u mediju slikarstva i skulpture te manji broj crteža, grafika, ambijenata, performansa i audio radova. Zanimljivo je istaknuti kako je ove godine prijavljen veći broj radova u mediju umjetničke knjige u odnosu na prošle natječaje, kao i nemali broj animacija, pokazujući kako je svake godine raznolikost medija koje umjetnici/ice koriste sve veća.

S obzirom na kvalitetu prijavljenih djela, možemo zaključiti kako pred stručnim povjerenstvom stoji nimalo lagan posao. Podsjećamo kako će sve radove pregledati međunarodno stručno povjerenstvo u sastavu: mr.sc. Snježana Pintarić, predsjednica stručnog povjerenstva, ravnateljica MSU-a i muzejska savjetnica; Nataša Ivančević, muzejska savjetnica, voditeljica Odjela Zbirki MSU-a; Katrin Bucher Trantow, viša kustosica Kunsthausa u Grazu; Rainald Schumacher, kustos, direktor Office for Art (Berlin); Ivan Posavec, fotograf. Potom će stručno povjerenstvo izabrati radove koji će tijekom ožujka i travnja 2017. biti predstavljeni na10. izložbi HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost, u prostoru za povremene izložbe MSU-a.

Tijekom trajanja izložbe, bit će dodijeljene tri otkupne nagrade: prva nagrada u iznosu od 75 tisuća kuna, druga nagrada u iznosu od 45 tisuća kuna i treća nagrada u iznosu od 40 tisuća kuna. Nagrada publike, u iznosu od 10 tisuća kuna, isplatit će se umjetniku/ici čiji rad osvoji najviše glasova publike koje prebrojava posebno povjerenstvo po zatvaranju izložbe. Nagrada nije otkupna i isplaćuje se autoru kao poticaj za daljnji rad.

Hvala svim autorima/autoricama na sudjelovanju i želimo im uspjeh kako na ovom, tako i na svim budućim natječajima!

Pratite našu web stranicu i društvene mreže kako biste saznali izbor radova za jubilarnu 10. HT nagradu za hrvatsku suvremenu umjetnost.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.