Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Jazz orkestar HRT-a: Mumbles: Hommage Clarku Terryiju

Dvorana Gorgona , srijeda, 1. 2. 2017. u 20 sati

Mumbles: Hommage Clarku Terryiju

Jazz orkestar HRT-a
Stjepko Gut, dirigent, trubač, aranžer (Srbija, Austrija)

Godine 2015., s odlaskom Clarka Terrya, jazz je izgubio još jedan glas koji je obilježio povijest, od suradnji s orkestrima Counta Basiea i Dukea Ellingtona u 1940-ima, preko televizijskih nastupa uz Tonight Show Band i dvadesetogodišnjeg sudjelovanja u sastavu Oscara Petersona, sve do pedagoške aktivnosti kao učitelj umjetnicima poput Quincya Jonesa, Milesa Davisa i Wyntona Marsalisa. U karijeri duljoj od sedam desetljeća Clark Terry zabilježio je više od 900 snimki. Među svim umjetnicima na koje je utjecao taj glazbenik, trubač Stjepko Gut, kojeg je s Terryjem vezivalo dugogodišnje prijateljstvo, ostao je možda najvjerniji njegovoj estetici i stilu. Za ovu prigodu, Gut Jazz orkestru HRT-a donosi glazbeno blago akumulirano tijekom desetljeća suradnje s Clarkom Terryem u različitim formacijama, uključujući i vlastite aranžmane za big band, temeljene na „klasičnijoj“ formi jazza, bebopu.

Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU.

Srijeda, 1. ožujka 2017. u 20 sati

Dvorana Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti

Jazz orkestar HRT-a
Chui: Toni Starešinić, Vojkan Jocić, Janko Novoselić
Andreas Marinello, dirigent

Aktivan od 2012., sastav CHUI 2016. godine stekao je nacionalnu slavu dvjema nominacijama za Porin te sudjelovanjima na glavnim festivalima u Hrvatskoj. Sastav koji je osnovao jedan od najsvestranijih domaćih glazbenika, Toni Starešinić, sebe definira kao „most koji povezuje jazz i rock scenu“. Riječ o jednom od najzanimljivijih projekata na današnjoj hrvatskoj sceni, za što je vjerojatno zaslužna nepresušna kreativna energija članova koja nadilazi definicije stilova i žanrova. Prvi put u orkestralnoj verziji, taj program, svojom aktualnošću i nadilaženjem pravila, pojavljuje se kao jedan od najzanimljivijih u tekućoj godini.

Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU.

Urednik programa: mr.sc. Branko Kostelnik, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.