Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Hvala svima koji su nas posjetili u Noći muzeja!

Sjajno osmišljena i pripremljena, Noć muzeja tijekom dvanaest godina održavanja postala je najposjećeniji kulturni događaj godine, neizostavna večer izlaska i izniman društveni događaj, a brojka od gotovo 8.000 posjetitelja govori da smo vam i dalje omiljeni muzej u Noći muzeja.

Hvala svima koji ste došli i podržali ovogodišnji neobičan spoj glazbenih izričaja koji smo vam predstavili: od jazza „B's Funstalliationa“, klasičnog harmonikaškog „Dua Ars“, zbora simpatičnih umirovljenika sve do zbora „DomaćiGosti“, koji okuplja izbjeglice, strance i domaće koji pak zajedničkim pjevanjem i druženjem vode borbu protiv predrasuda i konzervativizma, ali i prvog hrvatskog lezbijsko-feminističkog „Le Zbora“. Bili ste divna publika: radoznala, upućena, otvorena.

Također, isto tako, hvala svima koji su pozorno pratili stručna vodstva naših kustosa, posjetili predstavljanje projekta „COURAGE“ i video instalacije Jasmine Cibic, pogledali plesno-kazališni performans „Preludij za uredsku stolicu“, sudjelovali na radionici našeg Kluba mladih, te bili na otvorenju izložbe Rudolfa Sikore i Júliusa Kollera, dvojice intrigantnih protagonista istočnoeuropske neoavangardne scene u Zbirkama u pokretu, ali svakako i onima koji su posjetili naš Arhiv Tošo Dabac i Zbirku Richter.

Hvala vam i dođite nam opet.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.