Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Radionica za djecu i odrasle na engleskom "Kolaž miješanih medija: četvrta revolucija"

Školica, subota, 4. 2. 2017. od 15 do 17 sati

Na radionici „Kolaž miješanih medija: četvrta revolucija“, inspiriranoj aktualnom izložbom Dalibora Martinisa, naučit ćemo kako napraviti kolaž korištenjem miješanih medija te pomoću programa umjetne inteligencije.
Koristeći različite materijale i tehnike, polaznici će otkriti kako kombinirati drevne umjetničke tehnike i alate s najmodernijim alatima koji su nastali uslijed tzv. četvrte industrijske revolucije. Stvarati ćemo pomoću zabavnih i neočekivanih slikarskih tehnika, te dodavanjem šarenih tekstila i slika iz časopisa. Otkriti ćemo nove izvore inspiracije upotrebom softvera za generativnu umjetnost i programe za slikanje uz pomoć umjetne inteligencije. Tijekom zagrijavanja, voditelj će polaznicima pokazati neke slikarske tehnike, a zatim će svi zajedno kreirati svoje remek djelo u suradnji s umjetnom inteligencijom.
Savjetujemo sudionicima da na radionicu ponesu pregaču ili stariju odjeću u kojoj mogu nesmetano slikati.

Radionica se odvija na engleskom i hrvatskom jeziku i predstavlja jedan od način učenja engleskog jezika kroz umjetnost, program i metodu koju smo razvili u Sekvoja centru za jezično i poslovno savjetovanje. Više o programima: www.sekvoja-art.net.

Biografija voditelja:
Johnathan Andrew Roberts rođen je 1974. u gradiću na Floridi, SAD u blizini Orlanda. Studirao je povijest umjetnosti i filozofiju estetike na University of Georgia u američkoj državi Georgiji. Paralelno se upuštao u razne umjetničke poduhvate, uključujući i izradu 120 metara dugačke „svitak slike“, koja predstavlja nadrealno-fantastično istraživanje temeljnih univerzalnih koncepata poput ljubavi, rata te međuigre nevinosti i brutalnosti. Izlagao je u brojnim europskim i američkim galerijama, a njegove slike nalaze se u privatnom vlasništvu kako u Americi tako i u Europi. Kao jednog je od osnivača neprofitne udruge Zagreb Art Kolektiv (ZARK), posebno ga zanima upotreba novih tehnologija kao sredstva povezivanja umjetnika, znanstvenika, IT i poslovnih stručnjaka u akcijama kulturnog, obrazovnog i društvenog boljitka, a na dobrobit lokalne zajednice. Nekoliko godina radio je i kao direktor boutique hotela na Jadranu te je u njemu organizirao brojne umjetničke izložbe poznatih hrvatskih i međunarodnih umjetnika. Trenutno, John živi i radi u Zagrebu sa suprugom i kćerkom te je direktor Sekvoja centra za jezično i poslovno savjetovanje gdje razvija i vodi programe učenja stranih jezika i umjetnosti.

Voditelj radionice: Johnathan A. Roberts, slikar

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr, najkasnije do petka 3.2.2017.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.