Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Okrugli stol „Tko o čemu? Mladi o umjetnosti!“

MSU, Dvorana Gorgona, četvrtak, 9.2.2017. od 10 do 14 sati

Okrugli stol organiziran je u sklopu „Izložbe u tijeku“, prve izložbe koju je osmislio KMMSU, nastale u sklopu projekta „Translocal: Museum as Toolbox“ (Translokalno: Muzej kao kutija za alat). Cilj okruglog stola je potaknuti raspravu između stručnjaka i mladih vezanu uz interes mladih za umjetnost te njezinu prisutnost i značaj u njihovom svakodnevnom životu. Sadržaj je zamišljen kao kombinacija kratkih predavanja i rasprava koje će nastojati obuhvatiti različite teme, od prisutnosti umjetnosti u obrazovnom sustavu, otvorenosti umjetničkih institucija i organizacija prema mladima, preko street arta kao vrste umjetnosti bliske mladima, do načina prezentacije umjetnosti u medijima i na virtualnim platformama.

Uz članove Kluba, koji će ujedno i moderirati cijeli program, na okruglom stolu sudjelovat će Snježana Pintarić, ravnateljica MSU-a i voditeljica projekta „Translocal: Museum as Toolbox“; Ida Loher, asistentica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, jedna od osnivačica udruge OPA; Petra Mihanović, profesorica Likovne umjetnosti u X. gimnaziji „Ivan Supek“; Ana Škegro, kustosica i voditeljica Kluba Mladih MSU-a; Vesna Meštrić, viša kustosica MSU-a; Ana Kovačić, kustosica i voditeljica Galerije Miroslav Kraljević; Chez186, Lonac i OKO, street art umjetnici; Jasna Burić, novinarka i urednica na HTV-u; Antonija Letinić, glavna urednica portala Kulturpunkt.hr; Klara Petrović i Luja Šimunović, urednice portala Kulturflux.hr; Domagoj Bebić, docent na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te Vjekoslava Marin, projektna menadžerica, dizajnerica interijera i art bloggerica.

Ulaz na okrugli stol je besplatan i svi zainteresirani su pozvani na sudjelovanje.

* Klub mladih MSU (KMMSU) nastao je u sklopu projekta „Translocal: Museum as Toolbox“ ostvarenog uz potporu programa EU „Kreativna Europa“. Projekt okuplja pet europskih muzeja moderne i suvremene umjetnosti s ciljem razvijanja novih alata i strategija komunikacije institucija sa širom publikom, a posebice mladima u dobi od 15 do 25 godina koji spadaju u slabije zastupljenu skupinu posjetitelja u muzejima. U projektu sudjeluju MSU Zagreb, Universalmuseum Joanneum / Kunsthaus Graz, Kumu Art Museum u Tallinnu, Museion Bozen/Bolzano i Muzeum Sztuki u Łódźu. Suradnja započeta u listopadu 2015. manifestirala se održavanjem međunarodnog skupa, umjetničkih i kustoskih rezidencija, planiranjem i organizacijom putujuće izložbe te radom na publikacijama i internetskoj stranici s dokumentacijom i rezultatima istraživanja provedenih tijekom trajanja projekta. Više o projektu možete pročitati na: http://www.museumastoolbox.eu/ , a rad KMMSU-a možete pratiti na Facebook stranici Klub mladih MSU i na Instagramu klubmladih.msu.Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.