Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Tematska šetnja izložbom "Dalibor Martinis: Data Recovery 1969 – 2077" s Daliborom Martinisom i Antoniom Šiberom

Prostor za povremene izložbe, 11.2.2017. u 15 sati
Promocija kataloga Dalibor Martinis: Data Recovery 1969 – 2077 u 16 sati

Predzadnji dan izložbe Dalibor Martinis: Data Recovery 1969 – 2077, u subotu, 11.02. 2017, u 15 sati, organiziramo tematsku šetnju u kojoj će Dalibor Martinis i teorijski fizičar Antonio Šiber razgovarati o informacijama, njihovom povratu i značenju, kontekstu i postupcima njihove manipulacije, šećući izložbom.

U 16 sati organiziramo promociju kataloga Dalibor Martinis Data Recovery 1969 – 2077 na kojoj će o publikaciji govoriti filmska istraživačica Petra Belc, teoretičarka suvremene umjetnosti Leonida Kovač, dizajner kataloga Igor Kuduz, Dalibor Martinis i urednica kataloga Leila Topić.

Antonio Šiber (Zagreb, 1972), hrvatski je teorijski fizičar, pisac i društveni kritičar. Bavi se i računalom grafikom, fotografijom, akvarelom, pisanjem pjesama i stripova te glazbom. Zaposlen je kao znanstveni savjetnik na Institutu za fiziku u Zagrebu, gdje se bavi se biofizikom, nanoznanošću i fizikom meke tvari. Objavio je više od pedeset radova u međunarodnim znanstvenim časopisima. Usto, održao je brojna znanstveno-popularna predavanja po Hrvatskoj, napisao više popularno-znanstvenih tekstova, te je sudjelovao u raznim televizijskim emisijama u kojima je govorio o znanstvenim temama.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.