Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica za djecu: Bez naziva

Zbirke u pokretu i Školica, subota, 18.2. 2017. od 15 do 17 sati

Dob djece: od 6 do 12 godina

Jeste li razgledavajući izložbe naišli na natpise ispod umjetničkih djela na kojima piše: „Bez naziva“?

Ti natpisi nazivaju se muzejskim legendama, a one posjetiteljima pomažu da saznaju neke pojedinosti o tim djelima – tko ih je napravio, kada su ona nastala, od kojeg su materijala napravljena, pa čak i kako su umjetnik ili umjetnica nazvali svoje djelo.

U zbirkama Muzeja suvremene umjetnosti čuva se više od 300 umjetničkih djela „Bez naziva“, a neki od njih izloženi su u stalnom postavu - Zbirkama u pokretu. Na subotnjoj radionici prošetat ćemo stalnim postavom i istražiti koji su to radovi za koje su umjetnici bili tako „neodlučni“ i ostavili svoja djela „bez naziva“. Pokušat ćemo, dakako, odgonetnuti zašto im umjetnici nisu dali naslov. Je li to bila neka moda u to vrijeme? Jesu li time oslobodili za nas više prostora za maštanje i izmišljanje o tome što bi se ta djela mogla prikazivati ili ih takve „sitnice“, kao što je naziv djela, jednostavno nisu previše mučile. Okušat ćemo se u dodjeljivanju naslova tih „bezimenih“ djela, a na kraju u radionici izraditi vlastite radove za koje ćemo dopustiti da im naslove pronađu naši prijatelji s radionice.

Zbog ograničenog broja mjesta potrebno je prijaviti se na radionicu na mail eduakcija@msu.hr najkasnije do petka, 17.2.2017. do15 sati.

Voditeljica: Kosjenka Laszlo Klemar, povjesničarka umjetnosti

Okupljanje u predvorju Muzeja u 15 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.