Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Jazz orkestar HRT-a: Chui

Dvorana Gorgona, utorak, 28. veljače 2017. i srijeda, 1.3.2017. u 20 sati

Jazz orkestar HRT-a: Chui

Dvorana Gorgona, utorak, 28.2. 2017 i srijeda, 1. ožujka 2017. u 20 sati
Chui:
Toni Starešinić, Vojkan Jocić, Janko Novoselić
Andreas Marinello, dirigent

Aktivan od 2012., sastav CHUI 2016. godine stekao je nacionalnu slavu dvjema nominacijama za Porin te sudjelovanjima na glavnim festivalima u Hrvatskoj. Sastav koji je osnovao jedan od najsvestranijih domaćih glazbenika, Toni Starešinić, sebe definira kao „most koji povezuje jazz i rock scenu“. Riječ o jednom od najzanimljivijih projekata na današnjoj hrvatskoj sceni, za što je vjerojatno zaslužna nepresušna kreativna energija članova koja nadilazi definicije stilova i žanrova. Prvi put u orkestralnoj verziji, taj program, svojom aktualnošću i nadilaženjem pravila, pojavljuje se kao jedan od najzanimljivijih u tekućoj godini.

Ulaznice za koncert 28. veljače su rasprodane!

Ulaznice za koncert 1. ožujka su rasprodane, ali ga možete pratiti putem izravnog prijenosa na HR3.

Jazz orkestar HRT-a: Jazz Masterminds
Michael Abene, dirigent, skladatelj, pijanist (SAD)
Dvorana Gorgona, srijeda, 5. travnja 2017. u 20 sati

Od samih početka svoje karijere u orkestrima Dona Ellisa ili Maynarda Fergusona šezdesetih godina prošloga stoljeća, Michael Abene obilježio je kao rijetko tko američku i europsku glazbenu scenu: kao pijanist velikana kao što su Zoot Sims i Al Cohn, kao skladatelj filmske i televizijske glazbe, kao aranžer za umjetnike raznih žanrova, od Dizzya Gillespiea do Lize Minelli, B. B. Kinga i Charlesa Aznavoura, ali i kao producent za etiketu GRP, s kojom je osvojio Grammy za album Digital Duke Mercera Ellingtona. Jedan od najistaknutijih profesora s Manhattan School of Music, bio je i šef dirigent WDR Big Banda iz Kölna za koji je napisao stotine aranžmana, te osvojio dva Grammya za album s Michaelom Breckerom i Patti Austin. Uz Jazz orkestar HRT-a, predstavlja izbor djela koja su obilježila njegovu dugogodišnju karijeru i utjecala na generacije skladatelja i aranžera kao malo čija u svijetu. U Zagreb stiže istinski genij!

Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU.

Urednik programa: mr.sc. Branko Kostelnik, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.