Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica na engleskom za djecu i obitelj: Dražesna vrtna čudovišta

Školica, subota 4.3. 2017. od 15 do 17 sati

Dob: od 6 godina nadalje

Zima je pri kraju i dolaskom toplijih dana mijenjaju se i naše navike i potrebe. Svi odjednom želimo van, na svježi zrak, u prirodu, na izlet - ili barem u vrt ili na balkon! Pridružite nam se u istraživanju tehnika izrade dekorativnih skulptura simpatičnih čudovišta od gline koje možete iskoristiti u svome vrtu ili na balkonu kao čuvare svježe posađenih biljaka, cvijeća ili povrtnjaka. Možete ih postaviti i kao ukras na prozor kroz koji upijate prve zrake proljetnog sunca.

Na radionici ćemo prvo osmisliti „vaše“ čudovište, a za to vrijeme upoznat ćemo se s glavnim elementima skulpture (linija, oblik, prostor, tekstura) kao i osnovnim načelima dizajna (ritam, ravnoteža, proporcije, naglasak, jedinstvo). Zatim je vrijeme da isprljate ruke i stvorite svojeg glinenog čuvara vrta. Gradit ćemo sloj po sloj i kreirati različite teksture, oblike i veličine te dodavati ornamente i dekorativne elemente iz okoline. Slijedit ćemo svoje instinkte, biti odvažni u kreiranju i ono najvažnije - zabaviti se! Usto, voditelj radionice Johnathan Roberts, pokazat će vam kako koristiti jednostavne tehnike u kombinaciji s neočekivanim, „neumjetničkim“ materijalima kako bi vam omogućio kreiranje umjetničkih predmeta izvan tradicionalnih okvira.

Pridružite nam se i proslavite buđenje proljeća u učenju novih znanja, tehnika i načina umjetničkog izražavanja!

Ova radionica odvija se na engleskome i hrvatskome jeziku i predstavlja jedan od način učenja engleskoga jezika kroz umjetnost.

Savjet: Odjenite pregaču ili stariju odjeću u kojoj možete nesmetano raditi s glinom.

Radionica je besplatna i uključuje pribor i materijale.

Voditelj: Johnathan A. Roberts, umjetnik, Sekvoja centar za jezično i poslovno savjetovanje; www.sekvoja-art.net

Zbog ograničenog broja polaznika radionice, potrebne su prijave na mail: eduakcija@msu.hrdo petka, 3.3. 2017. do 15 sati.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.