Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Izložba: Nedjeljno slikarstvo preko Save 2

Otvorenje: srijeda, 8.3. 2017. u 17 sati

Nakon uspjeha nedavnog tečaja crtanja i slikanja za odrasle u prostorima našeg stalnog postava, u izložbama Salon de Fleurus i Sfinga velegrada, vrhunska djela modernizma iz zbirki MSU-a, te pokazanih radova na izložbi Nedjeljno slikarstvo preko Save u našim edukativnim prostorima, nastavili smo s novim tečajem, novim polaznicima - točnije polaznicama - ali s istim voditeljem, akademskim slikarom Hrvojem Mitrovom i u istom izložbenom postavu. No, rezultati tečaja, koji se održavao nedjeljom popodne, posve su drugačiji od prethodnog! Pokazat ćemo ih na izložbi Nedjeljno slikarstvo preko Save 2, našalivši se tim naslovom i sa stereotipom amaterskog slikara kao nedjeljnog slikara, koji je obale Seine zamijenio prekosavskom lokacijom na Novom Zagrebu.

Izložbu ćemo otvoriti uz Međunarodni dan žena, u srijedu 8. ožujka u 17 sati. Proslavit ćemo tako praznik kojim još jednom želimo istaknuti potrebu za jednakošću i ravnopravnošću žena u društvu koje sve češće zaboravlja neka od davno stečenih prava i neupitnih vrijednosti. Stavljajući u prvi plan naše polaznice tečaja, koje su se, očito je, izborile za slobodno vrijeme nedjeljom, pokazat ćemo da su se jednako tako izborile da svoju umjetničku darovitost pokažu i izvan najužeg kruga obitelji i prijatelja - usred muzejskog okruženja!

Radno vrijeme Školice: utorak-nedjelja od 11 do 17 sati

Ulaz besplatan


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.