Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Tko se boji vuka još? / Kuće budućnosti

ZUP i Školica, subota, 18.3.2017. od 15 do 17 sati

Dob djece: 6-12

Sjećate li se priče o tri praščića? Kao što su praščići u priči sagradili tri kuće – jednu od slame, drugu od cigle, a treću od drveta - tako su arhitekti Penezić i Rogina u stalnom postavu Muzeja suvremene umjetnosti sagradili tri vrste kuća - jednu koja predstavlja primitivno sklonište, drugu koja predstavlja kuće današnjice i treću sastavljenu od plastičnih cijevi, „žica“, koju možemo interpretirati kao kuću budućnosti.

Za naziv ove neobične muzejske građevine-instalacije, u kojoj ćemo pronaći različite predmete koje nismo navikli susretati u izložbenim prostorima (poput wc školjke, umivaonika, sudopera…), poslužili su se riječima pjesmice koju su praščići pjevali nakon što su pobijedili vuka - Tko se boji vuka još?

Na ovotjednoj radionici saznat ćemo tko je veliki i strašan vuk u „priči“ Penezića i Rogine i trebamo li ga se bojati. Razgovarat ćemo o tome kako razvoj tehnologije utječe na naše živote i stanovanje. Prisjetit ćemo se kako su autori znanstveno-fantastičnih romana i filmova zamišljali budućnost i provjeriti je li se što od toga ostvarilo. Na kraju ćemo pokušati zamisliti svijet za stotinu ili više godina i okušati se u projektiranju kuća budućnosti.

Voditeljica: Kosjenka Laszlo Klemar, povjesničarka umjetnosti/muzejska pedagoginja
Radionica je besplatna, materijal i pribor su osigurani, a vi samo trebate svoju prijavu za radionicu poslati najkasnije do 17.3. 2017. na email: eduakcija@msu.hr jer je broj mjesta ograničen.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.