Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Predstavljanje web stranice Ivana Picelja

MSU, Arhiv i knjižnica Ivana Picelja, četvrtak, 23.3.2017. u 18 sati

U povodu predstavljanja novog postava u Arhivu i knjižnici Ivana Picelja pozivamo vas u četvrtak, 23.3.2017. u 18 sati na druženje u Arhivu Picelj, kada ćemo ujedno predstaviti i web stranicu Ivana Picelja. Web stranicu oblikovao je Nedjeljko Špoljar (Sensus Design Factory Zagreb), a stranicu ćemo predstaviti u prisustvu g. Špoljara, mnogobrojnih suradnika na web stranici i urednice Anje Picelj-Kosak. Tijekm predstavljanja bit će i riječi i o nekim novostima vezanim uz radove Ivana Picelja.

Radujemo se ponovnom druženju u Arhivu Picelj!

Novi postav u Arhivu i knjižnici Ivana Picelja

U Arhivu i knjižnici Ivana Picelja pored niza zanimljivih i vrijednih dokumenata i predmeta, postoji i značajna zbirka fotografije koja se sastoji od više tematskih grupa – tu su autorske fotografije Ivana Picelja, dokumentarne fotografije na kojima su zabilježeni svi važniji trenuci u izlagačkoj povijesti našeg Muzeja, obiteljske fotografije koje odišu duhom vremena kao i nezaobilazne fotografije Piceljevih radova i postava izložbi.
Unutar ove vrlo specifične zbirke posebno se ističu portreti Ivana Picelja čiji su autori mnogobrojni ugledni hrvatski i strani umjetnici - Tošo Dabac, Petar Dabac, Marija Braut, Frano Vodopivec, Boris Cvjetanović, Enes Midžić, Marijan Szabo, Bernardo Bernardi, Damir Jančin, Jozo Četković, Branko Balić, Zlatko Zrnec, Višnja Serdar, Mladen Tudor, Andre Morain, Peter Knapp, Kurt Blum i Wim Crouwel.
Za novi postav Arhiva i knjižnice odabrali smo nekoliko portreta i predmeta najuže vezanih uz Piceljevo stvaralaštvo – izbor iz plakata njegovih izložbi te predmete i materijale kojima se služio prilikom izrade reljefa.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.