Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Boje

Stalni postav, HT nagrada i Školica, subota, 25. 3. 2017. od 15 do 17 sati

Radionica se održava u povodu Međunarodnog dana boja, 21. ožujka 2017.

Dob: 6-12

U žarištu ovotjedne radionice bit će boja – jedno od osnovnih izražajnih sredstava u umjetnosti. Točnije, boja je nešto bez čega je umjetnost teško zamisliti. Jer čak i kad umjetnik ne nanosi boju na sliku ili skulpturu, za to se najčešće pobrine priroda i materijalu daje neku „priorodnu“ boju: boju drveta, boju kamena, boju grafitne olovke i sl.
Na primjerima iz stalnog postava MSU-a (Victor Vasarely, Marino Tartaglia, Jesus Raphael Soto…) saznat ćemo na koje su sve načine umjetnici koristili boje ne bi li „osvojili“ naše oči / kreirali optičke iluzije, izazvali u nama reakciju i/ili potaknuli osjećaje poput ljutnje, radosti, sreće ili tuge. Razgovarat ćemo o toplim i hladnim bojama, učincima koji nastaju kada se postave jedna pored druge, ali i razlozima zbog kojih neke doživljavamo „toplima“, a druge „hladnima“. Preispitat ćemo možemo li bojama zaista izraziti osjećaje te imaju li one neko posebno značenje ili smisao.
Prije odlaska u Školicu, gdje ćemo izraditi vlastite radove, posjetit ćemo izložbu jubilarne 10. HT NAGRADE, na kojoj su djela suvremenih hrvatskih umjetnika i još jednom „testirati“ naša osjetila u „osjetilnom hodniku“ / prostornoj slici slikara Duje Jurića.
Imate li vi omiljenu boju? Ako da, odjenite je, pa ćemo stvoriti i neki naš krug boja!

Voditeljica: Kosjenka Laszlo Klemar, povjesničarka umjetnosti/muzejska pedagoginja
Radionica je besplatna, materijal i pribor su osigurani, a vi samo trebate svoju prijavu za radionicu poslati najkasnije do petka, 24.3. 2017. na email: eduakcija@msu.hr, jer je broj mjesta ograničen.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.