Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Jazz orkestar HRT-a: Jazz Masterminds

Dvorana Gorgona, srijeda, 5. travnja 2017. u 20 sati

Jazz Masterminds
Dvorana Gorgona, srijeda, 5. travnja 2017. u 20 sati
Jazz orkestar HRT-a
Michael Abene, dirigent, skladatelj, pijanist (SAD)

Od samih početka svoje karijere u orkestrima Dona Ellisa ili Maynarda Fergusona šezdesetih godina prošloga stoljeća, Michael Abene obilježio je kao rijetko tko američku i europsku glazbenu scenu: kao pijanist velikana kao što su Zoot Sims i Al Cohn, kao skladatelj filmske i televizijske glazbe, kao aranžer za umjetnike raznih žanrova, od Dizzya Gillespiea do Lize Minelli, B. B. Kinga i Charlesa Aznavoura, ali i kao producent za etiketu GRP, s kojom je osvojio Grammy za album Digital Duke Mercera Ellingtona. Jedan od najistaknutijih profesora s Manhattan School of Music, bio je i šef dirigent WDR Big Banda iz Kölna za koji je napisao stotine aranžmana, te osvojio dva Grammya za album s Michaelom Breckerom i Patti Austin. Uz Jazz orkestar HRT-a, predstavlja izbor djela koja su obilježila njegovu dugogodišnju karijeru i utjecala na generacije skladatelja i aranžera kao malo čija u svijetu. U Zagreb stiže istinski genij!
Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU.

100% Organic Concert: autorska večer Joe Kaplowtiza posvećena Hammond orguljama
Dvorana Gorgona, srijeda, 10. svibnja 2017. u 20 sati
Jazz orkestar HRT-a
Joe Kaplowitz, dirigent, skladatelj, orguljaš

Od kada je stigao na obale Hrvatskog primorja, Joe Kaplowitz profilirao se u jednog od najvažnijih protagonista hrvatskoga jazza. Iznimno aktivan i kao bandleader i kao član sastava, tim se koncertom prvi put predstavlja kao skladatelj, solist i dirigent, kroz program oblikovan oko jedne od njegovih najvećih ljubavi: orgulja Hammond.
Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU.

Urednik programa: mr.sc. Branko Kostelnik, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.