Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Proljetna škola programiranja za najmlađe

Školica, 18-21. 4. 2017, svaki dan od 11.00 – 12.30 sati

Naše radionice programiranja za školarce održane zimus u MSU izazvale su opće oduševljenje pa smo ih odlučili ponoviti!
Proljetna škola programiranja održat će se u četiri termina u trajanju od sat i pol (od 18. do 21. travnja, od 11do 12.30). Molimo polaznike da ponesu svoj laptop, ako ga nemate, naznačite to u prijavnici.
U današnjem svijetu programiranje polako postaje osnovna vještina, dok u svijet umjetnosti računala ulaze početkom 60-ih godina. Neka od pionirskih djela tog razdoblja nalaze se u stalnom postavu MSU-a. Potaknuti raznim umjetnicima iz Zbirki u pokretu, poput Vladimira Bonačića ili Friedera Nakea, polaznici radionica će naučiti osnove izrada vlastitih animacija i igrica.
Posebno prilagođen i individualni pristup svakom djetetu pomaže da na jednostavan način shvati naoko kompleksne principe programiranja. Radionice su strukturirane tako da se sa svakim djetetom radi individualno, ali se i potiče njihova suradnja u grupama od maksimalno do 10 djece. Radionica je namijenjena osnovnoškolskom uzrastu od 7 do 12 godina.
Broj polaznika je ograničen, prijaviti se možete do 12. 4. na mail: eduakcija@msu.hr

Voditelj: Josip Ricov
Dob: 7-12 godina

Ako ćete morati odustati od Proljetne škole programiranja, obvezno nam javite do 12. 4. na mail: eduakcija@msu.hr, da bismo oslobodili mjesto nekom drugom.

Josip Ricov je inženjer informacijskih tehnologija koji održava radionice robotike i programiranja za djecu. Na proljetnim radionicama naučit će vas kako radi računalo, kako ga rastaviti i sastaviti, te od kojih se dijelova sastoji. Također, bez ikakve prethodne pripreme ili predznanja zakoračit ćemo u čudesan svijet programiranja te ćemo se upoznati s programima Hour of Code i Scratch.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.