Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Dodjela nagrade za Europski muzej godine

40. EMYA u Zagrebu

U četvrtak i petak muzeji kandidati, njih 46, predstavljaju u Muzeju suvremene umjetnosti svoje projekte, u Zagrebu je oko 220 sudionika iz cijele Europe, od Rusije i Norveške do Portugala, Italije i Grčke. Subota će biti posvećena obilježavanju 40 godina tog prestižnog natjecanja i pripremama za obilježavanje Europske godine kulturne baštine.

Grad Zagreb je domaćin svečane dodjele tzv. Muzejskog Oskara – European Museum of the Year Award. Najznačajniji europski međunarodni kulturni događaj u Hrvatskoj 2017. okupiti će više od 250 sudionika iz brojnih europskih zemalja koji su u konkurenciji za prestižne nagrade.

Jubilarna četrdeseta dodjela nagrade Europski muzej godine EMYA 2017. koju organizira Europski muzejski forum održava se od 3. do 6. svibnja 2017. godine u Zagrebu. Veliko nam je zadovoljstvo da je upravo Hrvatska domaćin ove četrdesete godišnjice EMYA – najprestižnije europske nagrade za muzej godine pod pokroviteljstvom Vijeća Europe.

Pokrovitelji Dodjele su Ministarstvo kulture, Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba, a koordinator organizacije je Etnografski muzej u Zagrebu. Muzeji partneri su: Muzej Mimara, Muzej suvremene umjetnosti, Muzej za umjetnost i obrt, Arheološki muzej, Muzej grada Zagreba, Muzej prekinutih veza, Galerija Klovićevi dvori i Moderna galerija, u kojima će se održavati dio programa.

U 2017. godini više od četrdeset novih muzeja iz različitih europskih zemalja natječe se za prestižne nagrade EMYA (Europski muzej godine, Nagrada Vijeća Europe, Kenneth Hudson nagrada, Silletto nagrada i posebna priznanja).

Više informacija možete pronaći na www.emya2017.eu


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.