Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Slavimo 110. rođendan Toše Dabca!

Arhiv Tošo Dabac, četvrtak, 18. 5. 2017. 15-17 sati

Arhiv Tošo Dabac ove godine 18. svibnja obilježava Međunarodni dan muzeja, ali istodobno i 110. obljetnicu rođenja Toše Dabca. Tom prigodom besplatni program za djecu i učenike održava se u prostoru Arhiva Toše Dabca, nekadašnjeg atelijera velikog fotografa, na adresi Ilica 17.
U moru tema na kojima se Tošo Dabac angažirao posebno mjesto pripada ciklusu „Ljudi s ulice“. Premda je tim fotografijama postao jedan od najvažnijih kroničara krize, siromaštva i nezaposlenosti 1930-ih godina, takav svijet Dabac finim kontrastima i padom svjetlosti, mekoćom fokusa i dinamičnim kompozicijama čini - privlačnim.
Razgovorom o vlastitim iskustvima s fotografijom i metodom igre, najmlađi će upoznati Dabčeve ljude s ulice i uroniti u njegov Zagreb, kakav je nekad bio.

Dob: od 10 do 12 godina
Radionica je besplatna, potrebno je samo prijaviti se na adresu renata.filcic@msu.hr. Uz najavu moguće je realizirati program za razrede u drugom terminu.
Voditeljica: Renata Filčić, povjesničarka umjetnosti / profesorica hrvatskoga jezika


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.