Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva

Dvorana Gorgona, 12. i 13. svibnja 2017.

Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva(FDGS) održat će se 12. i 13. svibnja 2017. u dvorani Gorgona Muzeja za suvremenu umjetnost u Zagrebu.

Na festivalu će se u tri kategorije natjecati čak 21 osnovnih škola iz cijele Hrvatske, a gotovo 600 djece predstavit će svoje talente koje vrijedno razvijaju na nastavi glazbene kulture, kako u slobodno vrijeme, tako i u izvannastavnim glazbenim aktivnostima. Talenti se odnose na glazbeno stvaralaštvo u najširem smislu: od skladanja, pjevanja i sviranja do pripreme i izvedbe najkompleksnijeg glazbeno-scenskog djela – mjuzikla.

Organizator festivala, udruga Opus, pokrenuo je ovaj projekt 2015. godine s ciljem poticanja kreativnosti kod učenika i učitelja glazbene kulture u osnovnim školama i stvaranje novih kvalitetnih skladbi slobodnog sadržaja i stila. Raznolikost izričaja, tematika i žanrova i predanost djece da svoje skladbe i izvedbe što bolje predstave već su tada pokazali velik potencijal festivala.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.