Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Klub mladih MSU: Ovo nije samo izložba

MSU plato, MSU Ekstenzija, subota, 3. 6. od 11 do 20 sati

Klub mladih MSU* pokazat će vam što je sve osmislio i izgradio u posljednjih godinu dana koristeći muzej kao kutiju za alat, na cjelodnevnom događanju „Ovo nije samo izložba“ koje će se održati u subotu, 3. 6. od 11 do 20 sati.

RASPORED:

11 – 20h igraMo Se U msu: društvene igre za sve uzraste, južni plato MSU-a

Odigraj partiju šaha, Čovječe, konceptualiziraj se!, ili Pictionary na posebno osmišljenim pločama za društvene igre koje su izradili članovi Kluba mladih MSU.

11 – 20h Get ready for the beach: razmjena knjiga i sunčanih naočala, južni plato MSU-a

Ispred MSU-a očekuje te mobilna knjižnica za razmjenu knjiga, gdje možeš osvježiti svoje štivo za plažu, a odmah pored naći ćeš i mjesto za razmjenu sunčanih naočala, koje će čitanje učiniti ugodnijim za oči. Donesi knjige i naočale koje više ne koristiš i zamijeni ih onima koje su ti zapele za oko!

11 – 20h Pop-up izložba crteža i skica, južni plato MSU-a

Klub mladih MSU pripremio je jednodnevnu pop-up izložbu crteža i skica srednjoškolaca i studenata koju možeš razgledati na prostoru južnog platoa MSU-a.

11 – 13h Predavanje i radionica street arta by OKO, MSU Ekstenzija

Poznata hrvatska umjetnica OKO održat će predavanje i radionicu o temi paste up tehnike koja se često koristi pri stvaranju ulične umjetnosti. Broj sudionika je ograničen, stoga se obavezno prijavi za sudjelovanje na: klubmladihmsu@gmail.com.

16h i 18h Posebno vodstvo po stalnom postavu: Hashtag MSU

Članovi Kluba mladih MSU provest će te po stalnom postavu Muzeja i ispričati ti priču koja se krije iza umjetničkih radova koje posjetitelji MSU-a najčešće objavljuju na društvenim mrežama.

17h Nove tendencije, dokumentarni film, 2010, 60', MSU Ekstenzija

Produkcija HTV-a, scenaristica i urednica Ana Marija Habjan, redatelj Vladislav Knežević.

19h Gorgona, dokumentarni film, 2012, 52', MSU Ekstenzija

Produkcija HTV-a, redateljica i urednica Ana Marija Habjan, snimatelj Mario Britvić, montažer Damir Čučić, producentica Sunčana Hrvatin Kunić, urednik Dokumentarnog programa HTV-a Ninoslav Lovčević.

16 – 20h Chillamo pred MSU

U popodnevnim satima sieste odmori na ležaljkama ispred MSU-a uz ugodnu glazbu i još ugodnije društvo. Zaslužio/la si!

16 – 20h Slobodno uđi!

Ulaz u stalni postav MSU-a bit će besplatan od 16 do 20h za osobe mlađe od 25 godina uz predočenje osobne iskaznice na recepciji Muzeja.

Sve besplatno!

* Klub mladih MSU nastao je u sklopu projekta „Translocal: Museum as Toolbox“, ostvarenog uz potporu programa Europske unije „Kreativna Europa“. Projekt je započet u listopadu 2015. i trajat će sve do listopada 2017, a u njemu sudjeluje pet europskih muzeja moderne i suvremene umjetnosti: Universalmuseum Joanneum/Kunsthaus Graz (Austrija), KUMU Art Museum u Tallinnu (Estonija), Muzej suvremene umjetnosti Zagreb (Hrvatska), Museion Bozen (Italija) i Muzeum Sztuki u Łódźu (Poljska). Cilj projekta je razvijanje novih alata komunikacije muzeja sa širom publikom, a posebice mladima u dobi od 15 do 25 godina. Više o projektu možete saznati na: http://www.museumastoolbox.eu/.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.