Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Radionica: Što povezuje umjetnike i znanstvenike?

Obiteljska radionica – učenje engleskog kroz umjetnost
Školica, subota, 3. 6. 2017, od 15 do 17 sati

Dob djece: 6 do 11 godina; u radionicu se mogu uključiti i odrasli

Na još jednoj od radionica učenja engleskog jezika kroz umjetnost, koju organiziramo u suradnji sa Sekvoja centrom i slikarom Johnathanom Robertsom kao voditeljem, upoznat ćemo se s tehnikama izrade šablona, koje će nam pomoći pri stvaranju naših slika. Šablone, suprotno od originala, upućuju na nešto što se može ponavljati do u beskonačnost, ali u konačnici i uz pomoć njih moguće je stvoriti vrlo originalne rezultate.
Polaznici će naučiti izraditi pečate, „štambilje“ raznih tekstura koje ćemo uz druge tehnike oslikavanja koristiti za stvaranje slika u tehnici tempere, vodenim bojicama, te uz pomoć drugih pomagala, kao što su materijali nađeni u prirodi i oko nas, šljokica, pijeska, oblutaka itd.
Johnathan će pokazati tehnike omekšavanja rubova, miješanja boja te način na koji slojevi boja stvaraju suptilne prijelaze i sugeriraju različite dojmove i značenja u umjetničkim djelima. Na kraju, polaznici će otkriti kako se uz pomoć tehnike završne obrade svi kompozicijski elementi povezuju u dojmljivu cjelinu.

Nešto iskusniji polaznici radionice moći će stvarati vlastite alate za slikanje, dok će oni manje iskusni, ali s mnogo dobre volje i mašte, odrediti izgled svoje slike korištenjem nekih unaprijed izrađenih pomagala koji će biti na raspolaganju na radionici. Radionica će nas uvesti u svojevrstan oblik eksperimentalnog slikanja kao otvorenog procesa koji će nam omogućiti individualno izražavanje i otvoriti vrata boljem razumijevanju umjetnosti. Oslobodite, dakle, umjetnike i znanstvenike u sebi, spremne na eksperimentiranje i prepustite se čarima kreativnog istraživanja raznovrsnih materijala i tehnika.
Voditelj radionice: Johnathan Roberts
Što treba ponijeti na radionicu?
Pregaču ili stariju odjeću u kojoj možete nesmetano raditi i slikati.
Ova radionica odvija se na engleskome i hrvatskome jeziku i predstavlja jedan od način učenja engleskoga jezika kroz umjetnost. Više o programima: www.sekvoja-art.net.

Potrebne su prijave na: eduakcija@msu.hrnajkasnije do 2.6.2017.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.