Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

SLOBODNA SRIJEDA

Izložbe: „Umjetnik na odmoru 2016. \ Valamar“
i Jiří Valoch „Moć-nemoćnih“

Stručno vodstvo u srijedu 7. 6. 2017. u 16 sati / MSU galerija

Već petu godinu za redom u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti održavaju se izložbe iz ciklusa Umjetnik na odmoru u organizaciji Instituta za istraživanje avangarde, Kolekcije Marinko Sudac i Tvrtke Valamar u Poreču. Sadašnja izložba „Umjetnik na odmoru 2016.\ Valamar“ predstavlja radove nastale tijekom istoimenog projekta na kojem je sudjelovalo deset međunarodnih umjetnika, predstavnika nekih od najpoznatijih neoavangardnih pokreta u svijetu, poput fluxusovca, američkog umjetnika Phillipa Cornera. Tu su još István Nádler (Mađarska), Katalin Ladik (Srbija/Mađarska), Raša Todosijević (Srbija), Lev Nussberg (SSSR/SAD), Rudolf Sikora (Slovačka), Slobodan Šijan (Srbija), Jarosław Kozłowski (Poljska) i Vladimir Gudac (Hrvatska) koji predstavljaju svoje nove radove nastale upravo u okviru ovog projekta. O umjetnicima i njihovim radikalnim umjetničkim praksama govorit će kustosica izložbe Dorotea Fotivec.

Izložba Jiříja Valocha „Moć-nemoćnih“ izbor je radova prve retrospektivne izložbe tog istaknutog češkog umjetnika, teoretičara i pjesnika, održane u porečkoj galeriji Zuccato. Autorica Valochove izložbe, Ivana Janković, kustosica MSU-a, govorit će o širokom rasponu interesa jednog od najvažnijih istočnoeuropskih neoavangardnih umjetnika. Bit će to prilika da i zagrebačka publika sazna zbog čega je Jiří Valoch važan za europsku i svjetsku scenu.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.