Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Performans Brace Dimitrijevića: Mala subjektivna povijest umjetnosti u 1200 sekundi

Krovna terasa MSU, subota, 10.6. 2017. u 21 sat

Prvi performans u sklopu ovogodišnjeg programa „Ljeto u MSU“, pod nazivom „Mala subjektivna povijest umjetnosti u 1200 sekundi“ izvest će Braco Dimitrijević, jedan od pionira konceptualne umjetnosti u svijetu. Umjetnik će, na inicijativu zagrebačke publike, prepričavati i otkriti do sada nepoznate anegdote iz vlastitog života koje su vezane uz neke od najrelevantnijih predstavnika svjetske suvremene umjetnosti i pop kulture. U sklopu ovog interaktivnog performansa publika će moći birati između čak 290 imena osoba koja će se prikazivati na ekranima na ljetnoj terasi MSU-a, nakon čega će umjetnik ispričati nešto o izabranim osobama na temelju svog bogatog životnog i profesionalnog iskustva.

Braco Dimitrijević rođen je 1948. godine u Sarajevu. Deset godina kasnije imao je već i svoju prvu samostalnu izložbu. Od 1968. do 1971. pohađao je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu i diplomirao na Odsjeku za slikarstvo. Završio je postdiplomski studij na London University of Arts na Saint Martin’s School of Art u Londonu, kao stipendist British Councila (Britanskog vijeća).

Godine 1976. odlazi u Berlin na rezidencijalni program DAAD-a. Godine 1978. primio je nagradu Jean Dominique Ingres Akademije Muséologie évocatoire i glavnu nagradu Umjetničkog vijeća Velike Britanije. Odlikovan je i ordenom Viteza reda umjetnosti i književnosti 1992. (Chevalier des Arts et des Lettres) u Parizu, dobitnik ABO d’Oro u Rimu 2005., te odlikovan Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića 2008.

U Muzeju suvremene umjetnosti trenutno traje velika retrospektivna izložba Brace Dimitrijevića. O izložbi više možete saznati na: http://www.msu.hr/#/hr/21289/

Više o programu Ljeto u MSU.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.