Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Muzej na ulici, atelje u muzeju

Prostor izložbe „Braco Dimitrijević – retrospektiva“, subota, 17.6. 2017. od 16 do 17 sati

Dob: 8-12 godina

Ovotjednu radionicu ćemo provesti u šetnji retrospektivnom izložbom Brace Dimitrijevića, jednog od najpoznatijih konceptualnih umjetnika u svijetu. Koga nazivamo konceptualnim umjetnikom i što je to konceptualna umjetnost, pitanja su na koja ćemo odgovore dobiti na zabavan način upravo na izložbi koja predstavlja neka djela nastala u mladosti umjetnika, a često su prožeta humorom. Saznat ćemo i što znači poznata Bracina izjava “Louvre je moj atelje, ulica moj muzej”, dok ćemo se u čuvenim Bracinim „posthistorijskim triptisima“ susresti s brojnim životinjama, voćem i povrćem, cipelama, čamcima, bilo pravim, naslikanim, nacrtanim ili fotografiranim. Pouzdano tvrdimo da ćemo se na ovoj radionici čuditi, smijati i veseliti u velikim količinama.

Voditeljica: Krisja Štulić, pripravnica Pedagoškog odjela

Radionica je besplatna. Zbog ograničenog broja sudionika potrebno se prijaviti najksnije do petka, 16.6.2017. na email: eduakcija@msu.hr

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.