Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Likovno - edukativna radionica: Tko je prijatelj?

Uz Svjetski dan izbjeglica / Dvorana Školica, 20. 6.2017. od 11 - 12.30 sati

Dob: 7-12

Likovno-edukativna inkluzivna radionica namijenjena je podjednako djeci azilanata i tražitelja azila, kao i djeci iz Zagreba. Na zabavan način, kroz crtež i priču, družit ćemo se i pritom učiti o toleranciji, poštovanju i uvažavanju nama bliskih osoba, kao i onih koje će to tek postati. Razumijevati druge može se učiti i kroz boje, linije, oblike i kompoziciju, te na kraju, upravo kroz likovni medij, pokušati izraziti što za nas znači prijateljstvo.

Kada govorimo o prijateljstvu, obično mislimo na prijatelje s kojima sjedimo u školskoj klupi ili koji su naši susjedi iz ulice. No, prijateljima mogu postati i mnogi drugi, koji su različiti od nas po interesima, osobinama, boji kože i očiju. Suprotnosti se privlače, a drugi i drugačiji nas itekako mogu nadopunjavati i možemo učiti od njih. Nikad nije prerano započeti s tom poukom.

Na našoj radionici zajedno ćemo prepoznati koje osobine čine pravog prijatelja i nastojat ćemo to prikazati crtežom. Uz pomoć voditeljice, djeca će osvijestiti što za njih znači biti dio grupe i koliko je važno osjećati se njezinim dijelom.

Sve slike nastale na radionici bit će izložene na grupnoj dječjoj izložbi u Školici Muzeja.

Budimo kreativni i tolerantni, budimo jedni drugima prijatelji!

Radionicu vodi Ines Ignjačić, psihologinja i ilustratorica.

Radionica je za svu djecu besplatna, materijal i pribor su osigurani. Potrebno je prijaviti se najkasnije do 18. 6. 2017. na email: ines.ignjacic@gmail.com jer je broj mjesta ograničen.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.