Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Jazz na Vrhu: Chui

Zbirka Richter, Vrhovec 38, nedjelja, 24.9.2017. u 20.30 sati / Ulaz besplatan

S posebnim zadovoljstvom najavljujemo koncert grupe Chui, jednog od najuzbudljivijih sastava na domaćoj glazbenoj sceni, u okviru programa Jazz na Vrhu u Zbirci Richter.

Chui je mladi hrvatski kvartet čiji glazbeni izričaj karakterizira spoj suvremene klupske plesne glazbe s jazzom, elektronikom i rock'n'roll-om. Neobičan pristup jazzu već s prvim istoimenim albumom iz 2012. godine osigurao je ovom mladom sastavu kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Izdali su tri albuma, surađivali s hrvatskim radiotelevizijskim jazz orkestrom i s vokalnom divom Josipom Lisac. Njihov sastav čine četiri vrhunska umjetnika: Toni Starešinić – klavijature i elektronika, Vojkan Jocić – saksofon i elektronika, Ivan Levačić – bubnjevi te Konrad Lovrenčić – bas.

Projekt Jazz na Vrhu posebno je osmišljen za prostor Zbirke Richter i dio je programa u kojem se povezuje glazbena i izložbena djelatnost. Program je prvi put održan u lipnju 2013, ove jeseni nastavljamo uspješnu sezonu jazz koncerata u parku skulptura Zbirke Richter.

Autorica glazbene koncepcije Jazz na Vrhu za 2017. godinu: Vesna Meštrić

Voditeljica programa: Vesna Meštrić

Ulaz na koncert je besplatan.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.