Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MIMO: Mayales i Trees Of Maine

Dvorana Gorgona, 8. 10. 2017. u 20 sati

Prvi koncert pete MIMO sezone održat će se 8. listopada u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming. Početak još jedne sezone ispunjene najboljom domaćom glazbom bojimo u "Dreampop jučer, danas, sutra"

Večer otvara Valdet Luboteni, kantautor iz Labina, svojim projektom Trees Of Maine.
Slijedi uobičajeni konferencijski dio koncerta/emisije u kojem o glazbenicima govore stručni gosti: ugledni glazbeni kritičari i radijski voditelji, Aleksandar Dragaš i Bernard Cvek. Drugi dio koncerta prepuštamo Mayalesima!

Trees Of Maine

U šumama savezne države Maine izgubio se inače rođeni Istranin Valdet Luboteni. Svojim solo indiedreampop projektom obišao je više-manje cijelu Europu, a petu sezonu projekta MIMO krstit će pjesmama sa svojeg posljednjeg i drugog, još nenapisanog albuma.

Mayales

Bend koji smo zavoljeli još u prošlom stoljeću, nakon gotovo desetljeća stanke i prvog 'Svima Želim Raj za Sve', vraća se hvaljenim albumom '2' koji je ubrzo nagrađen i Porinom. Trećim albumom 'Simbol za Sunce' koji je obilježio 2017.g. Mayales počinju sve više naginjati modernom dreampop izričaju pomiješanom s psihodeličnim pop-rockom kojim će obasjati početak još jedne sezone projekta MIMO.

Peta sezona MIMO-a drži se istog koncepta, družimo se jedanput na mjesec (nedjeljom) od listopada 2017. do lipnja 2018. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni predstavljamo dva izvođača, koji su odabrani prema trima osnovnim kriterijima: kvaliteti, autentičnosti i nedovoljnoj zastupljenosti u javnosti. Kako bismo publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovaramo sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače te scenu općenito.

Koncerti imaju izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na www.mimo.com.hr i Mimo facebook stranici. Posebnom ugođaju na koncertima pridonosi amfiteatarski oblik dvorane koji posjetiteljima omogućuje nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čist 3D zvuk.

Preporučena donacija za koncerte je 20kn. Sav prihod od donacija ide izvođačima. Druženje nakon koncerta nastavljamo u Spunku.

MIMO su pokrenuli udruga ViBRa, platforma Free Stage i HRT zbog zajedničke težnje pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju Zagreb, a projekt podupire HDS (Hrvatsko društvo skladatelja) i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Urednik programa: mr.sc. Branko Kostelnik, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.