Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Program

Raspored projekcija kina Metropolis 25. i 29. 10. 2017.

U programu Rendez-vous au cinéma prikazujemo romantičnu komediju Victoria, a i dalje možete pogledati Viktoriju i Abdula, novi film slavnog Stephena Frearsa

srijeda, 25. listopada 2017.
18.00 VIKTORIJA I ABDUL, drama, Velika Britanija,112', r. Stephen Frears, gl. Judi Dench, Ali Fazal
Filmska priča temeljena je na stvarnim događajima za vrijeme vladavine kraljice Viktorije, koja je vladala Ujedinjenim Kraljevstvom 63 godine, od 1837. godine do svoje smrti, a prati posljednje destljeće njezinog vladanja i njezino neočekivano prijateljstvo s mladim indijskim službenikom Abdulom, koji dolazi iz Indije na kraljičin zlatni jubilej 1887. godine, a potom postaje njezin prijatelj i učitelj.
Premda je kraljica Viktorija u to vrijeme bila i carica Indije, članovi kraljevske obitelji i njeni najbliži suradnici protive se prijateljstvu i žele ga uništiti. Dok kraljica preispituje svoju dugogodišnju vladavinu, unatoč protivljenju obitelji, prijateljstvo i međusobno poštovanje između Abdula i kraljice se produbljuje. Kraljica počinje promatrati svijet oko sebe drugim očima...


nedjelja, 29. listopada 2017.
16.00 AMADEUSOVE UŠI - Profesor Baltazar, crtani serijal, 5. serija, 50';
- Crtani filmovi: Amadeusove uši, Drama oko cvijeća, Gusarski problem, Lavlje nevolje, Maxol - ULAZ SLOBODAN
17.00 EUROPSKI MALI MARATONCI, 56', nagrađivani animirani kratkometražni filmovi za djecu, bez dijaloga - ULAZ SLOBODAN

Rendez-vous au cinéma
18.00 VICTORIA, romantična komedija, Francuska, 97', r. Justine Triet
Tridesetogodišnja Victoria je prelijepa i uspješna pravnica iz Pariza, koja je uz to i velika radoholičarka i ovisnica o seksu. Victoria odlazi na vjenčanje gdje susreće svog bivšeg muža, nekadašnjeg dilera droge i privlačnog, ali nepopularnog prijatelja Vincenta. Victoria je razapeta između pritisaka s obje strane te je na rubu nervnog sloma.

U ostalim terminima nema projekcija.
Cijena ulaznica:
Premijere (Viktorija i Abdul): 25 kuna
Ostali filmovi: 15 kuna
Profesor Baltazar i Europski mali maratonci – ulaz slobodan

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.