Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a

Studio Zvonimir Bajsić, HRT, srijeda, 15. studenoga 2017. u 20 sati

Nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a
Studio Zvonimir Bajsić, HRT, srijeda, 15. studenoga 2017. u 20 sati

Jazz orkestar HRT-a
Andreas Marinello, dirigent

Nakon sjajnih prošlogodišnjih rezultata, koji će biti okrunjeni diskografskim izdanjem u suradnji s etiketom Cantus, i u 2017. nastavljamo s tradicionalnim koncertom posvećenim novim skladbama naših skladatelja. I ove godine pozivamo mlade talente na dvomjesečnu suradnju s orkestrom, tijekom koje će imati mogućnost usavršavanja svojih skladbi pod vodstvom iskusnih aranžera. U iščekivanju i nadi da će jazz glazba ubrzo dobiti potporu kakvu zaslužuje i u akademskim krugovima, Jazz orkestar HRT-a ponosi se vlastitim doprinosom produkciji nove hrvatske glazbe i promociji mladih umjetnika, budućih protagonista naše glazbene scene.

Ulazak na koncert je slobodan uz prethodnu prijavu na broj telefona: 01 634 4970. Broj je aktivan tjedan dana uoči koncerta.

Srijeda, 7. veljače 2018. u 20 sati
Dvorana Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti

Jazz s Mediterana

Maurizio Giammarco, saksofonist, skladatelj, dirigent (Italija)
Jazz orkestar HRT-a

Središnja osobnost jazza u Italiji od početka 1970-ih, Maurizio Giammarco (Pavia, 1952.), nametnuo se kao virtuoz saksofona, svestrani skladatelj i vođa legendarnih sastava tamošnje scene.Nedavno je imenovan i dirigentom Parco della Musica Jazz Orkestra, kućnog big banda kompleksa Auditorium di Roma i jedinog institucionalnog jazz orkestra u Italiji.
Polazeći od dubokog i strastvenog poznavanja povijesti jazza, pokrenut nezaustavljivom potrebom za istraživanjem i rastom, Giammarco se neprestano kreće i u drugim glazbenim područjima, dosežući sintezu osobne ekspresije, i u solističkom i u skladateljskom smislu. Njegov životopis bilježi suradnje s jazzerima međunarodne slave, među kojima su Chet Baker, Lester Bowie, Dave Liebman, Phil Markowitz, Miroslav Vitous i Alex Sipiagin, kao i s brojnim velikanima talijanskog jazza (Erico Rava, Paolo Fresu, Aldo Romano, Fabrizio Bosso…). S Jazz orkestrom HRT-a predstavlja se kao autor, solist i vođa orkestra, donoseći u Zagreb jedan od najvažnijih glasova talijanskog i europskog jazza našega doba.

Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.