Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Crno bijele i obojane iluzije

Obavijest 24.11.: zbog nedovoljnog broja prijava, radionica, na žalost, neće biti održana.

Dob polaznika: 7 – 12 godina

Početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća digitalni svijet u kakvom danas živimo tek je poprimao prve naznake. Prva računala bila su velika poput sobe. Kako i zašto su kompjutori i robotika ušli u svijet umjetnosti?

Brojni umjetnici toga vremena, od kojih su mnogi pripadali međunarodnom umjetničkom pokretu Nove tendencije, sa sjedištem u Zagrebu, zapravo su bili inženjeri, matematičari i znanstvenici. Zanimalo ih je povezivanje znanosti, filozofije, tehnologije i umjetnosti. Mnoga važna pionirska djela tog razdoblja nalaze se danas u stalnom postavu MSU-a i predstavljaju nezaobilazno mjesto suvremene hrvatske i međunarodne umjetnosti.

U subotu ćemo prošetati stalnim postavom muzeja i pokušati otkriti na koji su način umjetnici prije više od pola stoljeća uspjeli spojiti umjetnost, znanost i tehnologiju.

Voditeljica radionice: Ana Svalina, studentica povijesti umjetnosti

Zbog ograničenog broja mjesta na radionici potrebno je se prijaviti na e-mail: eduakcija@msu.hr najkasnije do petka, 24.11.2017. do 15 sati.

Okupljanje u predvorju Muzeja u 16 sati.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.