Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica „Fotografska stapanja“

Subota, 20. 1. 2018. od 11 do 13 sati

Dob: 7-12 godina

Finsko-američki umjetnik Arno Rafael Minkkinen na izložbi „Obala neba“ predstavlja fotografije začudnog stapanja ljudskog tijela s prirodom. U njima tijelom, kao estetskim instrumentom, replicira ili akcentuira vizure planina, obala i mora i suptilno ih nadograđuje. Pritom se gubi svijest o pripadnosti tijela određenoj osobi, ono se nerijetko fragmentira na njegove dijelove: ruku, nogu, dlan. Priroda nije samo lokacija ili kontekst tijelu koje pak nije samo nadopuna prirodi. Srodnih oblika, tijelo i priroda, ova dva glavna fokusa u Minkkinenovim fotografijama, postaju jedno.

Na subotnjoj radionici polaznici će se upoznati s Arnovim vrstama „stapanja“ s prirodom, a potom ih pokušati ponoviti i stopiti se − ne s prirodom već s muzejskim postavom i arhitekturom. Imitirajući narav prostora u kojem se nalaze postat će dijelom muzejskog ambijenta, a pokušaje i uspješne asimilacije zabilježit će fotoaparatom ili mobitelom.

Potrebno ponijeti: fotoaparat/mobitel s fotoaparatom

Sudjelovanje na radionici je besplatno. Obavezne prijave primaju se putem e-maila na: eduakcija@msu.hr do 19.1.2018. do 15:30 sati. U slučaju popunjavanja kapaciteta jutarnjeg termina radionice održat će se drugi termin radionice od 15 do 17 sati na isti dan.

Voditeljica radionice: Renata Filčić, kustosica-pripravnica

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.