Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MSU najposjećeniji muzej u 13. Noći muzeja – hvala vam!

Noć muzeja i dalje je najposjećeniji kulturni događaj godine i neizostavna večer izlaska, a brojka od gotovo 8.000 posjetitelja govori da smo vam i dalje omiljeni muzej u Noći muzeja!

Ovogodišnja tema potaknula nas je da osmislimo neobičan program u kojem smo spojili umjetnost, rekreaciju i sport, stoga prošli petak u Muzeju nije nedostajalo pozitivne atmosfere, natjecateljskog duha, ali ni dobre zabave. Ekipa MSU-a „na svojem terenu“ odnijela je laskavu titulu pobjednika turnira u malom nogometu u kojem su još sudjelovale ekipe umjetnika i novinara, a turnir je bio popraćen izvrsnim nastupom plesnog ansambla Kelkope. Uz polaznike Performing arts programa istraživali ste pokret izvedbenih umjetnika, a neobično izdanje i koncert Mateja Meštrovića „Sportissimo pianissimo“ sigurno će se još dugo pamtiti. Najmlađa publika uživala je u predstavi koju su za njih pripremili njihovi vršnjaci, članovi grupe M5 dramskog studija Učilišta ZKM-a, a mnogi od vas nisu propustili priliku da razgledaju sve naše izložbe, posebno novootvorene „Glas umjetnika / I Am The Mouth – djela suvremenih umjetnika Art Collection Telekom“ te izložbu istaknutog rovinjskog umjetnika Aleksandra Garbina koju smo otvorili upravo u Noći muzeja. Hvala svima koji ste došli i podržali ovogodišnji neobičan spoj sporta i umjetnosti koji smo vam predstavili, ali svakako hvala i onima koji su posjetili naš Arhiv Tošo Dabac i Zbirku Richter.

Hvala vam i dođite nam opet!

Fotografije Noći muzeja 2018. u MSU možete pogledati OVDJE.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.