Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

SLOBODNA SRIJEDA: Razgovor s umjetnikom Lukom Kedžom i šetnja kroz izložbu „Glas umjetnika“

Prostor Ekstenzije i prostor izložbe "Glas umjetnika", srijeda, 7.2.2018. u 17 sati

Luka Kedžo jedan je od nekoliko hrvatskih umjetnika čija djela možete vidjeti na aktualnoj izložbi „Glas umjetnika / I Am The Mouth“ u MSU-u. Rad ovog umjetnika čiji naslov „KYKLOP“ evocira na mitološka bića iz roda divova, ili pak na radnju jednog od najboljih romana hrvatske moderne, pronašao je svoj put do bogate zbirke Art Collection Telekom. No, o čemu rad zapravo govori? Umjetnik kaže „Kiklop će nas sve progutati“, a sve ostalo saznat ćemo kroz razgovor s autorom u srijedu, 7.2. u 17 sati u prostoru izložbe.

Moderatorice: Lana Đurđek i Dina Tudor, članice Kluba mladih MSU-a

Okupljanje je na recepciji Muzeja u 17 sati.

O autoru:

Luka Kedžo rođen je 1986. godine u Dubrovniku. Po obrazovanju fotograf, završio je diplomski studij fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu no vrlo brzo počinju ga zanimati druge vrste izričaja. Dobitnik nagrade za najboljeg mladog autora 2011. godine na 46. Zagrebačkom salonu. Organizirao je i održavao niz fotografskih radionica, a od 2015. godine asistent je pri Sveučilištu u Dubrovniku na studiju Mediji i kultura društva i studiju Restauracije. Djeluje od 2010. godine unutar umjetničke formacije KH (Komična Hunta) koju je osnovao s Damirom Ivankovićem i Ivom Kušekom, a s kojom su dobili prvu nagradu Franco Jesurun na natječaju radionica Squeeze it za performativni rad Perfurmance. Rad KYKLOP mogli smo vidjeti u različitim varijantama, od Salona mladih gdje je spojio fotografski medij i instalaciju, do izložbe HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnosti 2016. i Finala nagrade Radoslav Putar 2016. u MMSU u Rijeci, gdje je rad bio izložen kao predmeti u prostoru.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.