Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MIMO: Portman i ZMaJ

Dvorana Gorgona, nedjelja, 4.3.2018. u 20 sati

"Zvukovi naviruće distopije"
Peti koncert pete MIMO sezone održat će se 4. ožujka u dvorani Gorgona MSU-a, uz izravan prijenos na Prvome programu Hrvatskoga radija i live videostreaming.

ZmaJ
Eksperimentalni rock sastav iz Virovitice. Bend nastaje kao odgovor na statičnu glazbenu scenu u Hrvatskoj, koja kroz borbu, danas konačno prolazi kroz promjenu i napredak. Pjesmama s debitantskog albuma ‘Svaki kraj novi je početak’ obećavaju da će nas povesti na nezaboravno glazbeno putovanje različitim atmosferama, žanrovima i karakterima glazbe.

Portman
Nastaje 2004. godine i od tada djeluju kao instrumentalan bend. Nakon puno eksperimentiranja i nekoliko promjena u postavi bend je našao svoj prepoznatljiv stil u instrumentalnom rocku kombinirajući razne žanrove. Osim bazičnog post rocka mogu se primjetiti mnogi elementi različitih utjecaja sklopljeni u vrlo prozračnim zvukopisima, od math rocka, pa do atmosferičnih sadržaja protkanih ambijentalnim pasažama.

Zbog ograničenog broja sjedala u dvorani molimo vas da dođete i osigurate si mjesto na vrijeme. Pola sata prije početka koncerta je dovoljno. Koncert počinje točno u 20:05.

Peta sezona MIMO-a drži se istog koncepta, družimo se jedanput na mjesec (nedjeljom) od listopada 2017. do lipnja 2018. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni predstavljamo dva izvođača, koji su odabrani prema trima osnovnim kriterijima: kvaliteti, autentičnosti i nedovoljnoj zastupljenosti u javnosti. Kako bismo publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovaramo sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače te scenu općenito.

Koncerti imaju izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na www.mimo.com.hr i Mimo facebook stranici. Posebnom ugođaju na koncertima pridonosi amfiteatarski oblik dvorane koji posjetiteljima omogućuje nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čist 3D zvuk.

Preporučena donacija za koncerte je 20kn. Sav prihod od donacija ide izvođačima.
Nakon koncerta druženje nastavljamo u Spunku.

MIMO su pokrenuli udruga ViBRa, platforma Free Stage i HRTzbog zajedničke težnje pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSUi Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju Zagreb, a projekt podupire HDS (Hrvatsko društvo skladatelja) i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Urednik programa MSU: mr.sc. Branko Kostelnik, producent MSU-a

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.